Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ευ.Βενιζέλος: «Χρειάζεται να κινηθούμε πέρα από τις κομματικές αντιλψεις και μικρότητες»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιρροπήσει τα σκληρά και άδικα κοινωνικά οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε με το φορολογικό νομοσχέδιο και τις αναπτυξιακές δράσεις επαναβεβαίωσε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε λύση προστασίας των εργαζομένων και των συμφερόντων της χώρας τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην υπόθεση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.


Ο κ. Βενιζέλος υπερμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης στο ζήτημα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Τον Οκτώβριο μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων παραλάβαμε και το πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και το πρόβλημα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού που βρισκόντουσαν σε καθεστώς οξείας κρίσης. Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας, καταλήξαμε σε μία λύση η οποία αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη, μετά την έγκριση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής,. Η λύση αυτή προστατεύει τις θέσεις εργασίας, προστατεύει την ελληνική βιομηχανική υποδομή και όλο τον ναυπηγικό τομέα της χώρας. Προστατεύει τα συμφέροντα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γιατί θα παραλάβει επιτέλους σύγχρονα λειτουργικά υποβρύχια, και προστατεύει τα συμφέροντα του Δημοσίου ενόψει και του δημοσιονομικού μας προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί και ο οικονομικός διακανονισμός είναι απόλυτα συμβατός με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που έχουμε".

Αναφορικά με την κριτική του Αντώνη Σαμαρά στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει για την έξοδο από την κρίση τόνισε πως "είναι προφανές ότι εφαρμόζονται μέτρα που είναι και σκληρά και σε πολύ μεγάλο βαθμό άδικα, αλλά πρόθεση και απόφαση της κυβέρνησης είναι να αντιρροπήσει τα σκληρά εισοδηματικά μέτρα με μέτρα που έχουν κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, μέτρα που ενισχύουν την απασχόληση, μέτρα που στηρίζουν το κοινωνικό κράτος".

Ταυτόχρονα ο υπουργός Άμυνας έκανε εμμέσως έκκληση για "διατήρση της εθνικής συνοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της υφεσιακής ψυχολογίας" . "Γι' αυτό", κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, "χρειάζεται να κινηθούμε πέρα από τις κομματικές αντιλήψεις και μικρότητες. Πρέπει να δούμε τα πράγματα μέσα στην ιστορική τους προοπτική για να αποκτήσουμε ξανά αισιοδοξία ως έθνος και ως κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com