Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Βολές Σαμαρά για τις πρωθυπουργικές επιτροπές

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε και η τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να συστήνει, με αποκλειστικά δική του απόφαση, επιτροπές και ομάδες εργασίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για τροπολογία ντροπής και ζήτησε να αποσυρθεί.


Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε ότι πρόκειται για πισώπλατο χτύπημα στον πρωθυπουργό και προσπάθεια για να αμφισβητηθεί η ηθική ακεραιότητά του. Σημείωσε, δε, ότι αυτή η ρύθμιση προέκυψε από την ανάγκη για να αντιμετωπιστεί αυτή η απίστευτη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και πρόσθεσε ότι αυτή η ρύθμιση δεν μπορεί να μην συνδυάζεται με τους κανόνες διαφάνειας απέναντι στη Βουλή και τον Έλληνα πολίτη.

Παρέπεμψε για περαιτέρω διευκρινήσεις στην αυριανή συζήτηση της τροπολογίας στην αρμόδια επιτροπή.

Τη συμφωνία του με την τροπολογία εξέφρασε ο Γ. Καρατζαφέρης σημειώνοντας ότι σε αυτή την κρίση που υπάρχει, χρειάζεται ο πρωθυπουργός να έχει ορισμένες ευχέρειες παραπάνω.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρέπει να τεθούν όρια για το χρόνο ισχύος των "υπερεξουσιών" του πρωθυπουργού, αλλά και να υπάρχει ταυτόχρονα κάποιος έλεγχος από τη Βουλή.

Και κόντρα Ν.Δ. - ΛΑΟΣ για τη συναίνεση

Με αφορμή τη στήριξη του ΛΑΟΣ στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, αναγνώρισε δηκτικά στον κ. Καρατζαφέρη το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως βοηθός του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο λαός βλέπει και κρίνει και αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, απάντησε ο Γ.Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: "Παλιά η διαφορά μας ήταν στο ενα δέκατο τώρα 7 εμείς, 19 εσείς, μέχρι το συνέδριο της Ν.Δ θα είμαστε μία η άλλη στις δημοσκοπήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com