Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Προκήρυξη για τον πρόεδρο της νέας ΕΣΥΕ

Μέχρι τις 20 Mαρτίου μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους για τις θέσεις του προέδρου και των τριών αιρετών μελών της νέας ΕΣΥΕ που εφ εξής θα ονομάζεται «Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)


Τα μέλη θα επιλεγούν από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών της. Συνολικά τα μέλη του ΔΣ είναι επτά. Από ένα μέλος υποδεικνύουν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Σύλλογος των Εργαζομένων

Η ΕΣΥΕ περιμένει… διακαώς την επιλογή του νέου Προέδρου ακέφαλη από τις εκλογές με αποτέλεσμα να παρατηρείται κομφούζιο όχι μόνο σε σημαντικά θέματα (δημοσιονομική καταγραφή, αναθεώρηση ΑΕΠ) αλλά και σε καθημερινές εκκρεμότητες οι οποίες για να επιλυθούν (πχ υπογραφή απόφασης ) θα πρέπει ο αρμόδιος υπάλληλος από τον Πειραιά που είναι η έδρα να φτάσει μέχρι το γραφείο του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών στην οδό Νίκης.

Τα μέλη διορίζονται για πενταετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης για μία μόνο φορά Δεν επιτρέπεται να ασκούν οποιοδήποτε έμμισθο ή άμισθο δημόσιο λειτούργημα, η άλλη επαγγελματική δραστηριότητα «που δεν συμβιβάζονται με την ιδιότητα και τα καθήκοντα μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ».

¨Όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη επιλέγονται πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με ακαδημαϊκή ή επαγγελματική εξειδίκευση στο αντικείμενο της στατιστικής επιστήμης ή συναφών κλάδων ή σε αντικείμενο συναφές προς το αντικείμενο των στατιστικών ερευνών και μελετών. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. πρέπει να διαθέτει διδακτορικό τίτλο σπουδών.

Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή όμως θα έρθει αργότερα. Ο λόγος για το «συντονιστικό» όργανο της ΕΛΣΤΑΤ, το Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΣΥ.ΕΛ.Σ.Σ.), το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών της ΤτΕ και άλλων κρατικών φορέων αλλά και της Eurostat…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com