Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Καθυστερεί η κυκλοφορία χαρτών για iOS 6 από την Google

Μετά τα προβλήματα με τους χάρτες της Apple, οι οποίοι προκάλεσαν σάλο καθώς περιείχαν αρκετές και σημαντικές παραλείψεις, οι χρήστες των συσκευών της Apple είχαν στρέψει τις ελπίδες τους στην Google, που όμως ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει την έκδοση των χαρτών της για το iOS 6.



Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Eric Schmidt, η Google δεν έχει ακόμα υποβάλλει τους χάρτες της στην Apple για την εισαγωγή τους στο App Store.

«Δεν έχουμε κάνει ακόμα κάτι» δήλωσε σε ομάδα δημοσιογράφων στο Tokyo σχετικά με την ανάπτυξη της εφαρμογής Google Maps για το iOS 6. Σχολιάζοντας μάλιστα την απόφαση της Apple να δημιουργήσει δικούς της χάρτες, είπε πως «νομίζω οτι θα ήταν καλύτερα να κρατούσαν τους δικούς μας. Αλλά τι ξέρω εγώ; Τι να κάνουμε, να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν γνώμη; Απόφαση τους είναι.»

Υπενθυμίζεται ότι η Google και η Apple συνεργάστηκαν στενά για την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007 και για την ενσωμάτωση των υπηρεσιών YouTube και Google Maps στο smartphone της Apple.

Το τελευταίο διάστημα όμως, οι σχέσεις των δύο κολοσσών άρχισαν να ψυχραίνονται με την κυκλοφορία και την άνοδο του Android, το οποίο τώρα αποτελεί την κορυφαία κινητή πλατφόρμα στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com