Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο πρόστιμο στη Microsoft για τους browsers

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται τελικά να επιβάλουν πρόστιμο στη Microsoft για την καταπάτηση των όρων της συμφωνίας του 2009, σχετικά με τη δυνατότητα των χρηστών να επιλέγουν browser στα Windows.



Το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε τον περασμένο Ιούλιο, από την παράβλεψη της Microsoft να ενσωματώσει στην έκδοση του λειτουργικού της, Windows 7 Service Pack 1 την οθόνη επιλογής browser, ώστε κάθε ευρωπαίος χρήστης να επιλέγει ποιον θέλει να χρησιμοποιήσει.

Το 2009 υπήρξε συμφωνία αντιμονοπωλιακού χαρακτήρα μεταξύ Microsoft και ΕΕ, για να υπάρχει μια οθόνη επιλογής εκ μέρους του χρήστη για το ποιον browser θα χρησιμοποιήσει στα Windows, μεταξύ των Internet Εxplorer 8, Firefox, Chrome, Opera και Safari.

Σε περίπου 28 εκατομμύρια υπολογιστές με την έκδοση Windows 7 Service Pack 1 δεν ήταν διαθέσιμη η προαναφερθείσα οθόνη επιλογής, κάτι που η Microsoft το απέδωσε σε τεχνικό σφάλμα και διόρθωσε άμεσα.

Ο επίτροπος της ΕΕ Joaquin Almunia, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως το επόμενο βήμα, είναι να κινηθεί επίσημα η διαδικασία που προβλέπεται σχετικά με την παράβαση της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ της ΕΕ και της εταιρείας, κάτι που δε θα πάρει πολύ χρόνο να ερευνηθεί, αφού η Microsoft έχει παραδεχθεί το συμβάν.

Ακόμη και μετά το συμβάν τού Ιουλίου, η Microsoft ήταν πάλι απρόσεκτη και ένα παρόμοιο κρούσμα σημειώθηκε αυτή τη φορά στα Windows 8 μόλις πριν 2 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com