Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαστική δικαίωση της ΕΕΤΤ για επιβολή προστίμων σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες COSMOTE και WIND Ελλάς για πρόστιμα τα οποία τους είχε επιβάλλει το 2009 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και για τα οποία είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη.





Ειδικότερα η ΕΕΤΤ δικαιώθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για παλαιότερη απόφασή της σχετικά με την επιβολή προστίμων σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας λόγω παραβάσεων των υποχρεώσεών τους όσον αφορά την ορθή, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών.

Οι παραβάσεις είχαν σημειωθεί και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας, κατά την αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων, το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009, καθώς υπολογίζεται ότι 4,2 εκατ. συνδρομητές συμβολαίου είχαν επιβαρυνθεί οικονομικά χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί επαρκώς από τις εταιρίες.

Μετά από αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου στο οποίο είχαν προσφύγει, τα πρόστιμα, που τελικά καλούνται να καταβάλλουν στην ΕΕΤΤ, ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο COSMOTE και 700 χιλ. ευρώ για τη WIND Ελλάς.

Εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής της Vodafone Ελλάδας για την ίδια υπόθεση.

«Η Ανεξάρτητη Αρχή θα συνεχίσει να προασπίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη διαφάνεια στις σχέσεις με τους παρόχους και την προστασία τους από αθέμιτες πρακτικές» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com