Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Αντί για ηγέτες η Ελλάδα έχει πολιτικούς νάνους»

Οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.





Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της σύγχρονης ιστορίας της, για να συμπληρώσει ότι η χώρα μας «αντί για πολιτικούς ηγέτες έχει πολιτικούς νάνους πρόθυμους να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση της τρόικα και των δανειστών».

Όπως επισημαίνει, «οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στραγγαλίζουν την αγορά βάζοντας λουκέτο σε περισσότερες από 480.000 επιχειρήσεις, συνθλίβουν την κοινωνική συνοχή εκτινάσσοντας την ανεργία σε επίπεδα παγκόσμιου αρνητικού ρεκόρ (25% στατιστική – 32% πραγματική), ενώ επιτείνουν την ύφεση η οποία «τρέχει» με ρυθμούς χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο».

Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «λύση δεν είναι η διάλυση» της Ελλάδας και τα μνημόνια «δεν αποτελούν εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», καθώς «δεν παράγουν πολιτική και ευημερία αλλά μια διαρκής εξοντωτική τιμωρία που οδηγεί στην εξαθλίωση».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση να ακούσει τον «σφυγμό της κοινωνίας», διαφορετικά προειδοποιεί ότι τα «χιλιόμετρα των μέτρων τους για να περάσουν από τη Bουλή θα πρέπει να περάσουν πρώτα πάνω από τα πτώματά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com