Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αίρεται η ασυλία της Ντόρας Μπακογιάννη, απορρίφθηκε η άρση της ασυλίας του Δημήτρη Παπαδημούλη

Υπέρ της άρσης της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, προκειμένου να ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη η υπόθεση με τον «αδήλωτο» λογαριασμό στον οποίο εντοπίστηκαν 1.000.000 δολάρια, ψήφισαν οι βουλευτές, κάνοντας δεκτό το αίτημα που είχε διατυπώσει η ίδια.



Παράλληλα, καταψηφίστηκε η πρόταση άρσης ασυλίας για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, εναντίον του οποίου είχε καταθέσει μήνυση η Τζούλια Αλεξανδράτου.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη ψήφισαν 236 βουλευτές, κατά 5, «παρών» 3, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο.

Για τον κ. Παπαδημούλη, υπέρ ψήφισαν 17 βουλευτές, κατά 224, «παρών» 3, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο.

Η κ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας της, προκειμένου, όπως είπε, να αποδείξει στην πράξη όσα υποστηρίζεί και «να μη μείνει καμία σκιά».

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της ΝΔ είπε: «Χρόνια υποστηρίζω ότι η ασυλία και ο νόμος περι ευθύνης υπουργών λειτούργησαν προς την κατεύθυνση εμπόδισης της Δικαιοσύνης να πράξει το καθήκον της και να επιτρέψουν σε έντιμους πολικούς να παραπεμφθούν σε φυσικούς δικαστές. Ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας, για να αποδείξω στην πράξη όσα υποστηρίζω χρόνια. Εδώ και 23 χρόνια με συνέπεια υποβάλλω δηλώσεις που περιγράφουν με ακρίβεια τα στοιχεία».

Και συμπλήρωσε: «Είμαι παντρεμένη με τον κ. Ισίδωρο Κουβελο και κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια και καταγράφεται η περιουσία και η επιχειρηματική δραστηριότητα με ακρίβεια. Όλα αυτά τα χρόνια, τα στοιχεία αυτά ήταν διακριτά, εκτός ενός λογαριασμού. Από τους ελέγχους δεν προέκυψε επαύξηση της περιουσίας μας. Ομόφωνα οι ορκωτοί λογιστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι από τον έλεγχο δεν προκύπτει επαύξηση περιουσιακής κατάστασης που να μην δικαιολογείται. Το ποσό του λογαριασμού αφορούσε προϊόν πώλησης χρεογράφων. Οι μετοχές είχαν δηλωθεί σε παλαιότερη δήλωση, άρα είναι περιουσιακά στοιχεία δηλωθέντα. Ο λογαριασμός ανοίχθηκε το 2011 και ο σύζυγός μου θεώρησε ότι έπρεπε να δηλωθεί στην επόμενη δήλωση του πόθεν έσχες του 2011».

Τέλος, επισήμανε ότι «η υπόθεση έγινε μεγάλο θέμα, θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου και μου κόστισε προσωπικά και πολιτικά, γι' αυτό επικαλούμαι αλληλεγγύη, για να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου, για να μην μείνει καμία σκιά που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι άσπονδοι φίλοι μου».

Από την άλλη, ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε την παλαιότερη τοποθέτησή του στη Βουλή, που προκάλεσε και τη μήνυση της κυρίας Αλεξανδράτου και πρόσθεσε: «Στις 15.4.2010 έκανα τη δήλωση, δύο ημέρες μετά η εν λόγω κυρία έστειλε τη μηνυτήρια αναφορά. Το αίτημα αρσης της ασυλίας μου ήρθε 27 μήνες μετά. Δυστυχώς, βραδυπορία δεν υπάρχει μόνο σε ελαφρές υποθέσεις όπως αυτή, αλλά και σε σκάνδαλα όπως της Siemens».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com