Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εφοδοι σε σπίτια και γραφεία συνεργατών του Α. Τσοχατζόπουλου

«Εφοδο» σε σπίτια και γραφεία εταιρειών φίλων και συνεργατών του Α. Τσοχατζόπουλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δράση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.




Έτσι, δύο κλιμάκια αστυνομικών που έφτασαν από την Αθήνα, έχοντας τη συνδρομή δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, εισήλθαν αιφνιδιαστικά σε εταιρείες και σπίτια προσώπων, που φέρονται να διατηρούσαν σχέσεις με τον πρώην υπουργό ή κατονομάστηκαν κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας, που διενεργείται.

Ερευνα
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνα στο σπίτι και το γραφείο ενός επιχειρηματία και πολιτικού φίλου του Α. Τσοχατζόπουλου στην περιοχή του Ευόσμου, ενώ ανάλογη έρευνα φαίνεται ότι έγινε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο σπίτι του στενού συγγενή του Γ. Σαχπατζίδη, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος για το σκάνδαλο με τις μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών, που επόπτευαν δύο εισαγγελείς και ένας πταισματοδίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων, 4-5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περίπου 10 usb και 3-4 εξωτερικοί αποθηκευτικοί δίσκοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνηθεί, εάν περιέχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, τα οποία μπορούν να προστεθούν στη δικογραφία, η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι συγκεκριμένες έρευνες στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να αποτελούν τμήμα των τελευταίων ανακριτικών πράξεων για την υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου, αλλά δεν αποκλείεται να στόχευαν και στην αποκάλυψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Γ. Σαχπατζίδη.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα πέντε ακόμη πρόσωπα κλήθηκαν προς απολογία, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δραστηριότητα του Α. Τσοχατζόπουλου. Έτσι κλήθηκαν να απολογηθούν η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ-Τσοχατζοπούλου, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων και Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου Ιανός. Ο τελευταίος σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επιλήψιμη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Μίζες
Ο ανακριτής Γ. Μαλλής έχει βρει μίζες άνω των 57 εκατ. ευρώ για τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα Tor M1. Πρώτοι πάντως θα απολογηθούν εκ νέου οι ήδη προφυλακισθέντες, δηλαδή ο πρώην υπουργός, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, η λογίστριά του Ευ. Λαμπροπούλου και οι επιχειρηματίες Α. Οικονομίδης και Γ. Σαχπατζίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com