Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εξοδο από την κρίση βλέπει ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι

Να μη χάσουν «την αίσθηση του επείγοντος, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη», προτρέπει ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τους Ευρωπαίους ηγέτες.





«Διαπιστώνω μια τάση να ξεχνιέται η αίσθηση του επείγοντος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί», σημειώνει ο κ. Ρομπάι και τους καλεί να «εργαστούν πάνω σε δύσκολα ζητήματα» για το ευρώ.

Σημειώνει, επίσης, «πως η επόμενη Σύνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ θα λάβει χώρα στις 18-19 Οκτωβρίου και θα είναι κομβικής σημασίας» και ότι «θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν "συγκεκριμένα σχέδια" για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης», κάτι που όπως αναφέρει «θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει εδώ και πολύ καιρό».

«Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση», σχολιάζει, αλλά επιμένει πως «απομένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει». Βέβαια, «οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα», δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαριθμεί 25 εκατομμύρια ανέργους, καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com