Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφωνία των «τριών» για τα μέτρα

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα, η οποία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, ήταν και η τελευταία για το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, αφού οι πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε συμφωνία για τα βασικά σημεία του πακέτου, μετά από μια σύσκεψη που κράτησε περίπου 2,5 ώρες.




Οπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, επήλθε συμφωνία στους βασικούς άξονες και δεν θα υπάρξει άλλη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -τουλάχιστον όχι για τα μέτρα- μέχρι την άλλη εβδομάδα, ενώ το επόμενο κρίσιμο ραντεβού είναι πλέον η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας τη Δευτέρα, όπου και θα παρουσιαστούν τα μέτρα.

Ο υπουργός άφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά όχι για τα μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ρήτρες επίτευξης στόχων και αντικατάστασης των μέτρων είπε ότι «οι ρήτρες θα είναι συμμετρικές».

Σχολιάζοντας τις προηγηθείσες δηλώσεις του κ. Κουβέλη, ο οποίος έκανε λόγο για τετραετή επιμήκυνση, ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε είπε ότι η επιδιωκόμενη επιμήκυνση θα είναι 2ετής, από το 2013 μέχρι το 2016.

Σε ό,τι αφορά την έγκριση των μέτρων, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, χωρίς, ωστόσο, να δώσει σαφή απάντηση για τον ακριβή χρόνο ψήφισής τους από τη Βουλή.

«Πρέπει να συμφωνήσουν και οι εταίροι μας, πρώτα. Τώρα, αυτή η βασική συμφωνία, εμένα μου δίνει μία βάση για μία δυνατή διαπραγμάτευση... Θα πρέπει να συμφωνήσουμε με την τρόικα πρώτα και με τους εταίρους μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «θέλουμε να βάλουμε ρήτρες επίτευξης στόχων», κάτι που θα συζητηθεί με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα, όπως και η ρήτρα που θα ισχύει σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.

«Θα προσπαθήσουμε να είναι συμμετρική η ρήτρα αυτή. Και προς τα πάνω και προς τα κάτω», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com