Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εως 7/10 οι αιτήσεις για απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr αναρτήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές μονάδες και σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης του εξωτερικού.




Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά από σήμερα, με καταληκτική ημερομηνία την 7η Οκτωβρίου 2012.

Όσοι από τους δημόσιους εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν να αποσπαστούν σε εκπαιδευτικές μονάδες και σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2012-2013 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που αναρτάται στον ιστότοπο http://dipode-aitisi.sch.gr .

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (που επιβεβαιώνουν τα όσα δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική αίτηση) θα πρέπει να υποβληθούν στη ΔΙΠΟΔΕ, μέσα σε διάστημα τριών ημερών, από την αρχική επιλογή του υποψηφίου.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ–ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ

1. Υποψήφιοι για απόσπαση στο εξωτερικό είναι δημόσιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής οι οποίοι:

α) έχουν τριετή εκπαιδευτική υπηρεσία (να έχουν διδάξει) σε σχολεία Π/θμιας ή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και τις 30/9/2012 από το ΦΕΚ διορισμού.

β) έχουν επαρκή γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία αποσπώνται ή της αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής όταν αυτή δεν είναι η γλώσσα της χώρας απόσπασης.

γ) έχουν άδεια του ιερατικού τους Προϊσταμένου στην Ελλάδα και του οικείου Μητροπολίτη στη χώρα υποδοχής, εφόσον πρόκειται για απόσπαση ιερέων-εκπαιδευτικών.

2. Η απόσπαση των εκπαιδευτικών γίνεται για ένα σχολικό έτος. Δυνατότητα παράτασης με ή χωρίς την καταβολή επιμισθίου υπάρχει, εφόσον διαπιστωθούν υπηρεσιακές ανάγκες και οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να υποβάλλουν αίτηση μετά από εγκύκλιο της ΔΙΠΟΔΕ για τις παρατάσεις.

Ο χρόνος απόσπασης υπολογίζεται από την έναρξη του σχολικού έτους απόσπασης, εφόσον η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός του πρώτου τετραμήνου του σχολικού έτους απόσπασης. Όταν η απόσπαση και η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται μετά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους απόσπασης (δηλαδή μετά τις 31 Δεκεμβρίου, και για χώρες στις οποίες το σχολικό έτος συμπίπτει με το ημερολογιακό μετά τις 30 Απριλίου) το έτος αυτό δεν προσμετράται στην απόσπαση του εκπαιδευτικού στο εξωτερικό.

Η ανάληψη υπηρεσίας του αποσπασμένου εκπαιδευτικού θα πρέπει να γίνει εντός 10 ημερολογιακών ημερών από την έκδοση της απόφασης απόσπασής του.

3. Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση:

α) Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί στο εξωτερικό κατά το παρελθόν και η απόσπασή τους ανακλήθηκε ή διακόπηκε λόγω πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους ή ανεπάρκειας στην άσκηση αυτών ή αδυναμίας ανταπόκρισης στα ειδικά καθήκοντά τους.

β) Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή για πράξεις ή παραλείψεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα ή έχουν τιμωρηθεί με οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή για την οποία δεν παρήλθε ο χρόνος παραγραφής, καθώς και οι εκπαιδευτικοί εις βάρος των οποίων εκκρεμεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

1. Όπως προαναφέρθηκε, οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2012 στις 14:00, ηλεκτρονικά και θα πρωτοκολλούνται αυτόματα.

2. Αιτήσεις εκπρόθεσμες ή αιτήσεις οι οποίες υποβάλλονται απευθείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού απορρίπτονται.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

1. Στην αίτηση δηλώνεται από τον εκπαιδευτικό η χώρα προτίμησης. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν μόνο μία χώρα. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να αποσπαστούν στις σχολικές μονάδες των Η.Π.Α. και της Ο.Δ Γερμανίας, θα πρέπει να συμπληρώσουν την περιοχή ανά Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα προτιμήσεων.

Αλλαγή στην αρχική δήλωση προτίμησης της χώρας δεν γίνεται δεκτή.

2. Την πρόσκληση συνοδεύει πίνακας στον οποίο περιλαμβάνονται οι χώρες απόσπασης, η βαθμίδα εκπαίδευσης και ο κλάδος του εκπαιδευτικού που έχει δυνατότητα απόσπασης σ’ αυτές.

3. Η αίτηση, υπέχει θέση δήλωσης του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 και του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν.2690/1999. Μετά την αρχική επιλογή και την ανακοίνωση των ονομάτων των προς απόσπαση εκπαιδευτικών οι επιλεγμένοι προς απόσπαση εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προσκομίσουν στη ΔΙΠΟΔΕ εντός 3 ημερών επικυρωμένα αντίγραφα όλων των δικαιολογητικών καθώς και των τίτλων σπουδών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, που αποδεικνύουν την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και επίσημη μετάφρασή τους και αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ. Για τους τίτλους πιστοποίησης γλωσσομάθειας από ιδρύματα της αλλοδαπής απαιτείται επικυρωμένο αντίγραφο από τον φορέα που έχουν εκδοθεί το οποίο θα υποβληθεί μαζί με τα υπόλοιπα διαιολογητικά σύμφωνα με τα παραπάνω.

4. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό θεωρούνται ότι ανήκουν στην περιοχή μετάθεσης στην οποία ανήκει το σχολείο από το οποίο αποσπάστηκαν (άρθρο 8 παρ.3 Ν.2817/2000).

5. Οι εκπαιδευτικοί που είναι Διευθυντές σχολείων ή Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης ή Σχολικοί Σύμβουλοι, υποχρεούνται να συνυποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι, σε περίπτωση απόσπασής τους, θα παραιτηθούν από τη θέση που κατέχουν. Η παραίτηση θα πρέπει να έχει γίνει άμεσα δεκτή από το Συμβούλιο και να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση απαλλαγής από τα καθήκοντά τους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ανακαλείται η υπουργική απόφαση απόσπασής τους.

Σημειώνεται ότι:

Οι εκπαιδευτικοί του κλ. ΠΕ04, οφείλουν να διευκρινίζουν την ειδικότητά τους (φυσικοί, χημικοί, φυσιογνώστες, βιολόγοι, γεωλόγοι), λόγω του ότι οι εκπαιδευτικοί του ανωτέρω κλάδου αποσπώνται κατά ειδικότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 21 του Ν.3475/2006.

ΣΥΝΤΑΞΗ – ΚΥΡΩΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ

1. Οι εκπαιδευτικοί κατατάσσονται σε 2 πίνακες επιλογής Α χωρίς επιμίσθιο και Β με επιμίσθιο κατά χώρα, γλώσσα και κλάδο, με βάση το συνολικό αριθμό μορίων που συγκεντρώνουν.

Η μοριοδότηση γίνεται ως εξής:

α. Ξένη γλώσσα χώρας υποδοχής, με άριστη γνώση, μόρια 50.

β. Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών με την παρακάτω σειρά:

- Διδακτορική διατριβή , μόρια 50

- Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (master), D.E.A., Magister, μόρια 25

γ. Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ μόρια 15

δ. Γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας: Καλή γνώση 10 μόρια, Πολύ καλή 20 μόρια, Αριστη γνώση 30 μόρια

2. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία, η απόσπαση γίνεται με τη συνεκτίμηση των παρακάτω στοιχείων:

Οικογενειακή κατάσταση με την παρακάτω σειρά:

- Συνυπηρέτηση

- Σε χηρεία με παιδιά

- Μονογονεϊκή οικογένεια

- Σε διάζευξη με παιδιά υπό την επιμέλειά του

- Έγγαμος με παιδιά

- Έγγαμος χωρίς παιδιά

- Αγαμος- Διαζευγμένος

3. Mε βάση τα μοριοδοτούμενα στοιχεία, καταρτίζονται, με αξιολογική σειρά, οι δύο (2) πίνακες επιλογής (Α χωρίς επιμίσθιο και Β με επιμίσθιο) ανά χώρα, γλώσσα και κλάδο. Οι εκπαιδευτικοί του πίνακα Β (με επιμίσθιο) αποσπώνται μετά την εξάντληση του πίνακα Α (χωρίς επιμίσθιο) για κάθε χώρα.

4. Για κάθε χώρα θα συνταχθεί:

I. Πίνακας εκπαιδευτικών που έχουν επαρκή γνώση στην επίσημη γλώσσα της χώρας και

II. Πίνακας εκπαιδευτικών που έχουν επαρκή γνώση σε εναλλακτική/ές γλώσσα/ες.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι επιλεγμένοι προς απόσπαση εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για την επιλογή τους από τη ΔΙΠΟΔΕ δια των οικείων Διευθύνσεών τους και οφείλουν προσκομίσουν στη ΔΙΠΟΔΕ τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία αναφέρονται στην ηλεκτρονική τους αίτηση εντός 3 ημερών.

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για την απόσπασή τους με κοινοποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης δια των οικείων Διευθύνσεων και οφείλουν να παρουσιαστούν στη νέα τους θέση σε δέκα ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης.

Εάν αδικαιολόγητα δεν αναλάβουν υπηρεσία μέσα στα χρονικά αυτά διαστήματα, η Υπηρεσία προβαίνει, χωρίς άλλη ειδοποίηση, στην αντικατάστασή τους με την απόσπαση των αμέσως επομένων εκπαιδευτικών από τον αξιολογικό πίνακα επιλογής.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

1. Εκπαιδευτικοί που συνάπτουν εξαρχής ετήσια σύμβαση εργασίας σε σχολικές μονάδες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού (Η.Π.Α., ΚΑΝΑΔΑΣ, κλπ) και μισθοδοτούνται από τους φορείς αυτών των σχολικών μονάδων, μπορεί να αποσπώνται χωρίς τις τακτικές αποδοχές τους στην Ελλάδα και χωρίς το επιμίσθιο του εξωτερικού, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση και συμβόλαιο εργασίας μέσω του αρμόδιου Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης και αφού υπάρξει θετική εισήγηση του Συντονιστή Εκπαίδευσης (άρθρο 23, παρ.2α του Ν.2413/1996, ΦΕΚ124, τ.Α΄/17-6-1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 παρ.6 του Ν.2621/1998, ΦΕΚ136, τ.Α΄/23-6-1998).

2. Σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ.13 του Ν.4027/2011 (ΦΕΚ233, τ.Α΄/4-11-2011) και το άρθρο 8 παρ.7 του Ν.4076/2012 (ΦΕΚ 159, τ.Α΄/10-8-2012) εκπαιδευτικοί της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, των οποίων οι σύζυγοι είναι είτε μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούν σε αρχή της εξωτερικής Υπηρεσίας είτε μόνιμοι υπάλληλοι άλλων Υπουργείων, Δημόσιων Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού που υπηρετούν (διαπιστευμένοι και μη) σε αρχή της εξωτερικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, επιτρέπεται να αποσπώνται με αίτησή τους, χωρίς το επιμίσθιο του εξωτερικού και χωρίς το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής, για συνυπηρέτηση σε Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού ή του Δημοσίου που βρίσκεται στο εξωτερικό στην ίδια πόλη με την αρχή που υπηρετεί ο/η σύζυγος ή στην ίδια την αρχή ή σε αρχή που εδρεύει στην ίδια πόλη και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τοποθέτηση του/της συζύγου.

3. Με το άρθρο 18 του Ν.4027/2011 (ΦΕΚ 233 τ.Α΄) όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 8 παρ. 9 του Ν.4076/2012 (ΦΕΚ 159 τ.Α΄) παρέχεται η δυνατότητα για απόσπαση σε εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν πενταετή υπηρεσία με απόσπαση σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού και έχουν συνάψει γάμο με Έλληνες που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή ομογενείς ή αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού.

Η απόσπαση γίνεται σε εκπαιδευτικές μονάδες της ίδιας χώρας του εξωτερικού, με τις τακτικές αποδοχές τους στην Ελλάδα, χωρίς το εκάστοτε ισχύον επιμίσθιο και παρατείνεται για κάθε σχολικό έτος εφόσον συντρέχουν υπηρεσιακοί λόγοι, οι οποίοι βεβαιώνονται από τους οικείους Συντονιστές Εκπαίδευσης και τη ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.

Όσοι από τους ως άνω δημοσίους εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν να αποσπαστούν, για το σχολικό έτος 2012-2013, πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση ηλεκτρονικά μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2012 στις 14:00 μμ ώρα Ελλάδας καθώς και να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός 3 ημερών από την ανακοίνωση της επιλογής τους σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην παράγραφο 4 του παρόντος.

Τα επιπλέον δικαιολογητικά που χρειάζονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών αυτών είναι:

α) Βεβαίωση της Υπηρεσίας ότι ο εκπαιδευτικός έχει συμπληρώσει 5ετή υπηρεσία με απόσπαση στο εξωτερικό.

β) Πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει ότι ο εκπαιδευτικός έχει συνάψει γάμο με Έλληνα που είναι εγκαταστημένος μόνιμα στο εξωτερικό ή ομογενή ή αλλοδαπό και ότι ο γάμος είναι σε ισχύ, καθώς επίσης και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο (επίσημες βεβαιώσεις των αρμόδιων διπλωματικών ή προξενικών αρχών, διαβατήριο, βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα κλπ), το οποίο θα είναι πρόσφορο να αποδείξει το μόνιμο της εγκατάστασης του συζύγου του εκπαιδευτικού στο εξωτερικό.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω κατηγοριών δεν κατατάσσονται στους αξιολογικούς πίνακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com