Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σωρεία φορολογικών & τελωνειακών παραβάσεων στην εμπορία καυσίμων - εμπορευμάτων

Σημαντικές φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις διαπίστωσε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που έκανε στις πύλες εισόδου της χώρας, από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων- εμπορευμάτων, ύστερα από εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προς τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο.




Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών & τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερες τις παρακάτω:

· Τρεις (3) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά από Βουλγαρία – μέσω Ελλάδας – προς άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία. Κατασχέθηκαν τα φορτηγά και τα λαθρεμπορεύματα μεγάλης αξίας. Οι οδηγοί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Οι δύο (2) εξ αυτών, καταδικάστηκαν σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, τα δε κατασχεθέντα δημεύθηκαν.

· Μία (1) περίπτωση λαθραία εισαγωγής ειδών κηπευτικής από Βουλγαρία. Κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα και το φορτηγό. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

· Τρείς (3) περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, όπου τα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε συλλήψεις, οι δε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

· Τρείς (3) περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης αλκοολούχων ποτών. Στις δύο (2) εξ' αυτών καταβλήθηκε το πολλαπλό ειδικό τέλος και παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα. Στον τρίτο παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και παρακώλυση ελέγχου του ΣΔΟΕ.

· Δύο (2) περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης ειδών ένδυσης, μέρος των οποίων ήταν προϊόντα απομίμησης. Δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο, προκειμένου να καταβληθεί το πολλαπλό τέλος.

· Τρείς (3) περιπτώσεις λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων)

· Πέντε (5) περιπτώσεις φορτηγών με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ.

· Δώδεκα (12) λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 193 περιπτώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com