Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ

''Τα δυο βασικά μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζουν τη δική τους οικονομική κρίση'', αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.




Το πρακτορείο τονίζει χαρακτηριστικά ότι οι δυο πολιτικές παρατάξεις είναι επιβαρημένες με χρέη που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

''Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι μεγάλος μέρος του κομματικού χρέους προέρχεται από τραπεζικά δάνεια που εκταμιεύτηκαν με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις που θα λάμβαναν τα δύο κόμματα'', επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν μη κατονομασμένες τραπεζικές πηγές του Reuters, ''τα αθροιστικά χρέη Νέας Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 232 εκατομμύρια ευρώ, συγκριτικά με μόλις 32 εκατομμύρια που έλαβαν σε επιχορηγήσεις το 2011, ποσό που είναι προορισμένο να υποχωρήσει''.

''Το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζουν τα δύο κόμματα καταδεικνύει ένα πρόβλημα στο σύστημα κομματικής χρηματοδότησης, καθώς όλα αυτά είναι για την ανταλλαγή χαρών'', δήλωσε στο Reuters ο γενικός επιθεωρητής, Λέανδρος Ρακιντζής, επισημαίνοντας ότι ''αυτά τα κόμματα δεν μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος, οπότε υπάρχει ένας φαύλος κύκλος στον οποίο εξαρτώνται από τις τράπεζες. Αυτό δημιουργεί μία αλληλοεξάρτηση μεταξύ πολιτικών και τραπεζών''.

Ο Κώστας Τσιμάρας, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε στο Reuters πως ''ο κύριος όγκος των τραπεζικών δανείων του κόμματος πληρώνεται στην ώρα του'', τονίζοντας παράλληλα ότι ''για να μπορέσουν τα κόμματα να τα βγάλουν πέρα με το χρέος τους, θα πρέπει να το αναδιαρθρώσουν''.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, σύμφωνα με το πρακτορείο δεν ανταποκρίθηκε στην ερώτησή του για σχολιασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com