Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου το σχέδιο για τα αυθαίρετα

Οριστική λύση μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2013 για τα αυθαίρετα και εκτεταμμένες κατεδαφίσεις προανήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας εισπρακτικό τον νόμο για την τακτοποίηση.




Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης εξήγησε οτι το σχέδιο για τα αυθαίρετα θα κινείται στον άξονα κατηγοριοποίησης των πολεοδομικών παραβάσεων με στόχο την νομιμοποίηση τουλάχιστον των ακινήτων με οικοδομική άδεια. Ως κόκκινη γραμμή τέθηκε η 28η Ιουλίου του 2011, ημέρα έναρξης της ρύθμισης για την τακτοποίηση.


Αυτή τη στιγμή γίνεται η επεξεργασία του απο το ΤΕΕ και θα ειναι έτοιμο, σύμφωνα με τον Καλαφάτη ως τις 31/1/2013.


Ωστόσο, παράλληλα τρέχει και η διαδικασία της τακτοποίησης και οι νέες ανακοινώσεις αναμένεται να προκαλέσουν σύγχυση. Πάντως ο γεν. γραμματέας Περιβάλλοντος Σ. Αλεξιάδης είπε οτι μετά την ανακοίνωση της πέμπτης παράτασης αυξήθηκαν κατά 150.000 ευρώ περίπου την ημέρα οι εισροές παραβάλων και προστίμων.


Για εκτεταμμένες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέχρι το τέλος της χρονιάς έκανε λόγο ο νέος ειδικός γραμματέας επιθεώρησης περιβάλλοντος Σ. Κουρουτζίδης λέγοντας οτι αυτες θα ξεκινήσουν πρώτα απο την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα. Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα στην έλλειψη συνεργασίας με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Δήλωσε ακόμη οτι θα παραγγελθούν νέοι δορυφορικοί χάρτες για την αποκάλυψη όλων των νέων αυθαιρέτων.


Ο Καλαφάτης ρωτήθηκε και για τις αποκαλύψεις για το Κτηματολόγιο, τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που διαπιστώνει κενά ασφαλείας στο σύστημα ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων και τις καταγγελίες για παιχνίδια με τους μισθούς απο τη διοίκηση και απάντησε οτι "θα γίνει οτιδήποτε χρειάζεται".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com