Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο νέου 'κουρέματος'

Στο τραπέζι των συζητήσεων των Ευρωπαίων, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, βρίσκεται το ενδεχόμενο μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.




Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί νέα δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Ph. Roesler... "Είναι επικίνδυνο να συζητάμε για αγορές ομολόγων ορισμένων κρατών, την ώρα που εξετάζονται haircut για άλλες", φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Ο ίδιος δεν κάνει ειδική αναφορά σε καμία συγκεκριμένη χώρα, αλλά τα ερωτηματικά που γεννά η δήλωσή του πολλά, δεδομένης αφενός και της πρώτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και της αυστηρής στάσης που ο αξιωματούχος τηρεί έναντι της Ελλάδας.
"Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα σχόλιο για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, πριν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας για την ελληνική οικονομία", τόνισε από την πλευρά του ο Ε. Nowotny, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
"Όσο αναμένουμε την έκθεση της τρόικας, δεν θα συμμετάσχω σε καμία συζήτηση", εξήγησε, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει κατηγορηματικά πως εξετάζεται το ενδεχόμενο νέου haircut για το ελληνικό χρέος.
Υπενθυμίζεται εδώ πως μόλις πριν από 5 ημέρες, δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, ήτοι των Financial Times Deutschland ανέφερε πως οι πιστωτές της Ελλάδας φέρεται να συζητούν την ανάγκη για ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.
"Οι πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν σοβαρά να προχωρήσουν στην απομείωση του πρώτου πακέτου διάσωσης που έλαβε η χώρα, ήτοι να υπάρξει ένα νέο haircut", τονιζόταν μεταξύ άλλων στο εν λόγω δημοσίευμα των FTD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com