Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: Κανένα στοιχείο για τους τρεις πολιτικούς

Κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τα τρία πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος δεν προκύπτει από τους φορολογικούς ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ στην κατασκευαστική επιχείρηση του Γ. Καρούζου.





Αυτό δηλώνουν πηγές του ΣΔΟΕ σημειώνοντας ότι η υπόθεση του κατασκευαστικού Ομίλου άρχισε να απασχολεί την υπηρεσία από το 2011. Εκείνη την περίοδο είχαν υποβληθεί στο ΣΔΟΕ καταγγελίες για «ύποπτη» δραστηριότητα της εταιρείας. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αξιοποιώντας στοιχεία από τις καταγγελίες και συλλέγοντας πληροφορίες ξεκίνησαν φορολογικό έλεγχο στα βιβλία και στοιχεία (αποδείξεις, τιμολόγια, φορολογικά παραστατικά) της εταιρείας.

Ο φορολογικός έλεγχος αποκάλυψε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή με τα ευρήματα να περιγράφονται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ το οποίο παραδόθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, από τον φορολογικό έλεγχο δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο που να συνδέει τα τρία πολιτικά στελέχη με την υπόθεση του συγκεκριμένου κατασκευαστικού ομίλου.

Όπως λένε στο ΣΔΟΕ τα ονόματα του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των πρώην υπουργών της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη εμπλέκουν με τις ένορκες καταθέσεις τους οι δυο κτηματομεσίτες (Ι. Λιβανός και Γ. Ζωγραφάκης) οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με τον κατασκευαστή Γ. Καρούζο. Οι καταθέσεις των δυο κτηματομεσιτών που τελούν υπό έρευνα εμπλέκουν τα πολιτικά πρόσωπα σε ξέπλυμα χρήματος μέσα από αγορά ακινήτων αξίας δισ. ευρώ.

Το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ οι ίδιες πηγές αμφισβητούν το ενδεχόμενο να έχουν γίνει αγοραπωλησίες ακινήτων -ύψους 10,2 δισ. ευρώ, στην περίοδο 2005 - 2008- από ένα μόνο μεσιτικό γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com