Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ραδιόφωνο ANT1 τέλος: έγινε "Easy"

Αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες σήμανε στις 6 χθες το πρωί το τέλος της ιστορικής ταυτότητας του ραδιοφωνικού σταθμού Antenna.




κάποτε ισχυρός ενημερωτικός σταθμός πλέον αυτοαποκαλείται Easy και μεταδίδει αμιγώς μουσικό πρόγραμμα, με το σλόγκαν «Ο Antenna Radio παρουσιάζει τον Easy 97.2». Μετά από μήνες κατρακύλας στις θεαματικότητες και τα οικονομικά, δεν είχε η διοίκηση άλλο περιθώριο από το να συρρικνώσει το προσωπικό και να το γυρίσει στη μουσική, με μικρά δείγματα ενημέρωσης. Τη θέση του διευθυντή προγράμματος έχει αναλάβει Αλέξης Καρακατσάνης, ο οποίος είχε την ίδια θέση στους Star FM και Heart FM της Θεσσαλονίκης την εποχή της ακμής τους.

Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τελικό προφίλ του Ant1 Radio, καθώς σήμερα δεν μεταδόθηκε πρόγραμμα λόγω της απεργίας. Η πλέιλιστ πάντως περιλάμβανε ποπ και χορευτική μουσική από τις δεκαετίες των 80 και των 90. Η νέα ιστοσελίδα του σταθμού παρουσιάζει το νέο λογότυπο του σταθμού αλλά παραμένει κενή. Ο σταθμός είναι ακροάσιμος μέσω διαδικτύου από την παλιά ιστοσελίδα του Ant1, ενώ αργότερα το απόγευμα ανανεώθηκε και το RDS του σταθμού.

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε. Θα μπορούσα και θα ήθελα να γράψω πάρα πολλά. Αφιερωμένα σε όσους επί δύο δεκαετίες και πλέον δώσαμε την ψυχή μας γι'αυτό το Μέσο που σήμερα κάποιοι (αν)εγκέφαλοι πετούν ελαφρά τη καρδία στα σκουπίδια. Όμως θα αρκεστώ μόνο σε δύο λέξεις. Ντροπή! Και κρίμα...» γράφει ο Βασίλης Αδαμόπουλος, επί σειρά ετών δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού.

Η κίνηση του Ant1 φαίνεται επηρεάζει ένα μεγάλο δίκτυο αναμεταδοτών στην επαρχία, που επί σειρά ετών πατούσαν στις πλάτες του τότε αθηναϊκού κολοσσού των media. Καθώς αρκετοί σταθμούς στην επαρχία διαθέτουν το ίδιο όνομα, η μετονομασία του αθηναϊκού σταθμού θέτει πρόβλημα ταυτότητας και για τους ίδιους. «Το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 άφησε εποχή και στην ομογένεια. Στην Αμερική έκανε την έλευση του το 1992, πολύ πριν την εποχή του διαδικτύου, και αναμεταδιδόταν σε διάφορες πόλεις μέσω συχνοτήτων FM subcarrier, που απαιτούσε ειδικό ραδιόφωνακι για να γίνει η λήψη», μας γράφει ο Μιχάλης Νευραδάκης, που έζησε την έλευση του δικτύου στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι δηλωμένος στα χαρτιά του ΕΣΡ ως ενημερωτικός, και όπως φαίνεται θα προσπαθήσει να εκπληρώσει τις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας μόνο στην τυπική τους πλευρά.


Ο ραδιοσταθμός, σύμφωνα με τις έως τώρα σκέψεις των ιθυνόντων του, θα είναι... easy ενημερωτικός. Βασικά μουσικό ραδιόφωνο θα γίνει με κάποια επίφαση ενημέρωσης. Θα παίζει αποκλειστικά και μόνο ξένη μουσική και στους εναπομείναντες παραγωγούς του όπως είναι ο Κώστας Λασκαράτος, η Πόπη Δομάζου, η Μαρία Γεωργάκαινα, η Ζωή Κρονάκη κ.ά. θα προστεθούν και 2-3 πρόσωπα επιπλέον για την πρωινή ενημερωτική ζώνη του σταθμού.


Ο Βασίλης Αδαμόπουλος («Βήμα FM») που έγραψε πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ του «ΑΝΤ1 97.2» σημείωνε χθες στο facebook για τον «Easy 97.2»: «Ο ΑΝΤ1 97,2 είναι παρελθόν από τις 6 το πρωί. Αντικαταστάθηκε από
κάποιον... Easy 97.2 που όπως μαθαίνω θα είναι σχεδόν αμιγώς μουσικός σταθμός με μερικές χαζοχαρούμενες ενημερωτικές πινελιές. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε. Θα μπορούσα και θα ήθελα να γράψω πάρα πολλά. Αφιερωμένα σε όσους επί δύο δεκαετίες και πλέον δώσαμε την ψυχή μας γι' αυτό το Μέσο που σήμερα κάποιοι (αν)εγκέφαλοι πετούν ελαφρά τη καρδία στα σκουπίδια. Όμως θα αρκεστώ μόνο σε δύο λέξεις. Ντροπή! Και κρίμα...».


2 σχόλια:

 
website counter
friend finderplentyoffish.com