Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΜΕΤΡΑ Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η Τροχαία για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Στο πόδι θα βρίσκεται όλη η δύναμη της Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει των μαζικών μετακινήσεων εκδρομέων από αστικά κέντρα προς παραθαλάσσιες περιοχές για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.





Στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων, περιπολικά αυτοκίνητα, δίκυκλα αλλά και συμβατικά οχήματα θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, η επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης - Ν. Μηχανιώνας, η Εγνατία Οδός, η ΠΑΘΕ και η περιφερειακή οδός.

Παράλληλα, ρυθμιστές τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους - εξόδους της πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Επίσης, ειδικά συνεργεία θα πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους για τις επικίνδυνες παραβάσεις όπως υπερβολική ταχύτατα, μέθη, παραβίαση σηματοδοτών, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά και μη χρήση ζώνης - κράνους.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της, κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση των οχημάτων τους στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης γιατί με τον τρόπο αυτό δυσχεραίνεται η άμεση πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε σημεία όπου μπορεί να έχουν συμβεί ατυχήματα, πυρκαγιές ή άλλα περιστατικά. Ακόμη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικά το ΕΚΑΒ ανακοίνωσε πως από ένα ασθενοφόρο θα σταθμεύει από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στην περιοχή της Καλλικράτειας, στον Προφήτη και στην Παναγία Σουμελά.

Υπενθυμίζονται δε τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, που θα ισχύσουν σε τμήματα των εθνικών οδών του νομού Θεσσαλονίκης και έχουν ως στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την περιστολή των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, οι περιορισμοί θα ισχύουν αύριο (Τετάρτη) 14 Αυγούστου από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου από τις 4 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com