Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στα χέρια του ΣΔΟΕ οι φάκελοι 50 γιατρών

Φάκελο με τα στοιχεία 50 γιατρών του ΕΟΠΥΥ παρέδωσε στο ΣΔΟΕ ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να ελεγχθούν για ύποπτες συναλλαγές σε βάρος του Οργανισμού.




Πρόκειται για γιατρούς, οι οποίοι -σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη- «έχουν βρεθεί έξω από τις νόρμες των υπολοίπων συναδέλφων τους κατά πολύ μεγάλη διαφορά». Όπως είπε, «όσους ξεφεύγουν από τους μέσους όρους, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα τους ελέγχουμε κατά προτεραιότητα». Ξεκαθάρισε πάντως ότι τιμά τους Έλληνες γιατρούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένας κακός δε μπορεί να στιγματίζει εννέα καλούς».

Για το θέμα συναντήθηκε χθες ο υπουργός Υγείας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γ. Πατούλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΕΟΦ για την επέκταση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων.

Ο κ. Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση δήλωσε ότι εγκαινιάστηκε «μια συνεργασία που με διάφανο τρόπο θα βοηθήσει την Πολιτεία να ελέγξει την προκλητή ζήτηση, η οποία αποτελεί σήμερα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για το ΕΣΥ».

Αναφορικά με τα γενόσημα, ο υπουργός τόνισε ότι «στον εθνικό στόχο, για να φτάσουμε στο 60% στην διείσδυση των γενοσήμων στην Ελλάδα, θέλουμε τον Έλληνα γιατρό σύμμαχο, γιατί αυτός είναι το πρόσωπο εμπιστοσύνης για τους ασθενείς». Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το ζητούμενο είναι φθηνό και ποιοτικά εγγυημένο φάρμακο» για να προσθέσει: «αυτό όμως δε μπορεί να γίνει μέσα από μία διαπόμπευση ενός κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com