Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Μπουτάρης εισηγείται «Shopping and fun weekend in Thessaloniki»

Πάνω από επτά Κυριακές το χρόνο, που ορίζει ο νόμος, θέλει να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, για να τονωθεί η κίνηση στην αγορά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι τουρίστες, όπως γνωστοποιεί με επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλή.





Ειδικότερα, ο κ. Μπουτάρης προτείνει επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων για ακόμη πέντε - έξι Κυριακές, κατά τη διάρκεια των μεγάλων Εμπορικών Εκθέσεων (ΔΕΘ, Agrotica, Polis κλπ) και γενικότερα αντίστοιχων διοργανώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Επιπλέον, εισηγείται το άνοιγμα των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης κατά τις Κυριακές που συμπίπτουν με τριήμερα διακοπών επισκεπτών από γειτονικές χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία), λόγω δικής τους αργίας, ώστε η αγορά της πόλης να αποτελεί πόλο έλξης των συγκεκριμένων τουριστών. Παράλληλα εισηγείται στις παραπάνω περιπτώσεις να υπάρχει και ταυτόχρονη διαφημιστική καμπάνια "Shopping and fun weekend in Thessaloniki" στις χώρες αυτές.

"Θεωρούμε ότι το ωράριο λειτουργίας της Κυριακής πρέπει να διαμορφωθεί από τις 11.00 έως τις 19.00, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από την Κυριακή με ανοιχτή την αγορά, τα καταστήματα να λειτουργούν μέχρι και τις 18.00, με αντικατάσταση του ρεπό των εργαζομένων τη Δευτέρα" τονίζεται στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε επίσης στους προέδρους των Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής διοργανώνει σύσκεψη, με θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες από επτά Κυριακές το χρόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com