Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Από κόσκινο κοπανατζήδες και πλαστά πιστοποιητικά στο δημόσιο

Από κόσκινο θα περάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως όσοι γι' αυτούς υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν μπει στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά. Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξεκινά αυστηρούς ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου των κοπανατζήδων.




Σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, γνωστοποιήθηκε πως το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχει λάβει εντολή να εξαπολύσει σαφάρι κατά των δημόσιων υπαλλήλων οι οποίοι δεν τηρούν τα ωράρια. Στόχος του υπουργού, είναι να εντοπιστούν όχι μόνο οι κοπανατζήδες υπάλληλοι, αλλά και οι «εργαζόμενοι- φαντάσματα», οι οποίοι απουσιάζουν από τις θέσεις τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Από τον αυστηρό έλεγχο του υπουργείου, θα περάσουν και οι ατομικοί φάκελοι και τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να είναι πλήρη και επικαιροποιημένα. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων τους, αλλά και τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, τα οποία θα περαστούν από μικροσκόπιο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πόσα από αυτά είναι πλαστά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο πλήρης έλεγχος του προφίλ των δημοσίων υπαλλήλων είναι ιδιαιτέρως σημαντικός όσον αφορά την αξιολόγηση, ενώ όπως υποστηρίζει στο έγγραφο που διαβιβάστηκε «έχει ήδη διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση».

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στα «λαβράκια» που έχουν ανακαλύψει τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Οπως ενημερώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο μέσος ρυθμός εξέτασης υποθέσεων στα πρωτοβάθμια Πειθαρχικά είναι περίπου 200 και στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά 50 υποθέσεις το μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com