Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Το νομοσχέδιο για το "νέο λύκειο"

Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο λύκειο, το οποίο θα συζητηθεί από την Ολομέλεια και θα ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα και Τρίτη).




Στο κείμενο που στάλθηκε στη Βουλή έχουν γίνει βελτιώσεις (από το αρχικό κείμενο) και κυρίως όσον αφορά στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και στον υπολογισμό του Βαθμού Προαγωγής και Απόλυσης των μαθητών, ο οποίος θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, για τον υπολογισμό του βαθμού πρόσβασης στα ΑΕΙ προσμετράται και ο «Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης - ΒΠΑ», λογιζόμενος ως πέμπτος βαθμός για την εισαγωγή του μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο ΒΠΑ προκύπτει από τους προαγωγικούς βαθμούς της Α' και Β' Λυκείου και του απολυτηρίου βαθμού της Γ' Λυκείου, με συντελεστές (20% ο βαθμός της Α' Λυκείου, 35% της Β' Λυκείου και 45% ο βαθμός της Γ' Λυκείου), κατόπιν αναπροσαρμογής των εκάστοτε βαθμών εφόσον χρειάζεται.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής στο λύκειο, μάθημα που θα διδάσκεται σε όλες τις τάξεις, και επίσης η ίδρυση τάξεων ενισχυτικής διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα που θα εξετάζονται στις Πανελλαδικές (ξένες γλώσσες, σχέδιο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com