Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μητσοτάκης «αδειάζει» Γρηγοράκο για τους δημοσίους υπαλλήλους

«Φωτιές» άναψε εντός της κυβέρνησης η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκου, για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, την αναφορά ενός αριθμού 850 χιλιάδων που προσελήφθησαν την περίοδο 2004-2009 αλλά και την εκτίμησή του το 10% αυτών, δηλαδή 85.000 πήραν θέση στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά.





Η ενόχληση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, αλλά και «καραμανλικών» βουλευτών για την αναφορά στην περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, είχε ως αποτέλεσμα μια ανακοίνωση του υπουργείου με την οποία «αδειάζουν» τον κ. Γρηγοράκο για τις δηλώσεις τους. Οπως αναφέρεται: «Ο αριθμός των τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογίζονταν το μη τακτικό προσωπικό. Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (Ιούλιος 2013), το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414 υπάλληλοι, ενώ το μη τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 67.568. Κατά συνέπεια οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004 - 2009 (σ.σ στον αριθμό αυτό είχε αναφερθεί η κ. Γρηγοράκος), δεν απηχούν την πραγματικότητα. Σημειώνεται επίσης ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αυτό που για πρώτη φορά διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό λεπτομερούς απεικόνισης του προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Η «αποδοκιμασία» του κ. Γρηγοράκου δεν σταμάτησε εκεί καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει αναφορές και στον έλεγχο των πιθανών πλαστών δικαιολογητικών.

Επισημαίνεται ότι το θέμα ''αποτελεί έναν από τους τρεις άξονες (οι άλλοι δυο είναι η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας και ο εντοπισμός των αδικαιολογήτως απόντων) της συνολικής πολιτικής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων'' και διευκρινίζεται ότι ''για πρώτη φορά επιχειρείται στο Δημόσιο Τομέα ένας στοχευμένος έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών μέσα από μια οργανωμένη διαδικασία η οποία διεκπεραιώνεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)''. ''Κατά συνέπεια οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό των πλαστών δικαιολογητικών που θα διαπιστωθεί είναι παρακινδυνευμένη''. Τέλος ανέφεραν ότι ο στοχευμένος έλεγχος έχει δώσει ήδη δεδομένα για παράδειγμα στους δημοτικούς αστυνομικούς, όπου πράγματι αποδεικνύεται ότι το 10% προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com