Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«Φινάλε» από Ακη με επίθεση κατά πολιτικών - δικαστών

Μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης ανάμεσα στους εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου και στον Ακη Τσοχατζόπουλο ολοκληρώθηκε χθες μετά από τρεις συνεδριάσεις η «μαραθώνια» απολογία του τ. υπουργού, που επιτέθηκε για ακόμα μία φορά κατά πολιτικών και δικαστικών, διευρύνοντας τον κύκλο εκείνων που συμμάχησαν για την εξόντωσή του.





Οι αναμενόμενες νέες αποκαλύψεις του Ν. Ζήγρα σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου πήραν παράταση για σήμερα, ύστερα από σχετική υπόδειξη του δικαστηρίου, ενώ ο συνήγορός του Στ. Γκαρίπης διαμαρτυρήθηκε για όσα είπε ο τ. υπουργός για την ψυχική υγεία του εξαδέλφου του. Η επιμονή του Ακη Τσοχατζόπουλου ότι έπαθε αγωνία εγκλεισμού και για την απελευθέρωσή του έγινε όμηρος του ανακριτή και γι' αυτό μίλησε για «μαύρο χρήμα» εναντίον του, προκάλεσε την αντίδραση του Ν. Ζήγρα, που απάντησε: «Πάσχει από σύνδρομο ψεύδους ο άνθρωπος»...

Αντιπαραθέσεις
Ετσι, ενώ σήμερα προγραμματιζόταν να πάρει τη σκυτάλη των απολογιών ο τ. γενικός γραμματέας εξοπλισμών Ι. Σμπώκος, αναμενόταν να προηγηθεί νέος γύρος αντιπαραθέσεων ενδο-οικογενειακών, αλλά και με άλλους συγκατηγορούμενους που έχουν ζητήσει τον λόγο. Με παρόντα τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιω. Αδαμόπουλο μετά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση και με απόντα τον αποβληθέντα συνήγορό του Γ. Παγορόπουλο (που αρνήθηκε τη συγγνώμη και την επιστροφή), ο Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε τρελά και αστεία πράγματα διάφορα σκέλη του κατηγορητηρίου.

Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις ιδιόχειρες σημειώσεις του που κατασχέθηκαν, κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη όταν η νομική εκπρόσωπος του Δημοσίου υποστήριξε ως πολιτική αγωγή ότι δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα και είναι υποχρεωμένος να απαντήσει για τα κωδικοποιημένα σημειώματα, όπου φαίνεται να ζητάει «Βιβλία από τον Bosco», χρήματα από τον Σμπώκο, να προσπαθεί να μη διωχθεί πρώην συνεργάτης του κ.λπ.

Φαντασιώσεις
Ο τ. υπουργός μίλησε με έντονο ύφος για «φαντασιώσεις», «πλαστά χαρτιά», «διαχείριση κλοπιμαίων». Η σύμβουλος απάντησε εξίσου έντονα ότι «δεν τα έχετε προσβάλει ως πλαστά». «Όχι σε μένα αυτά -ανταπάντησε ο Τσοχατζόπουλος- έχετε μένος, ενεργείτε κατ' εντολή του εντολοδόχου σας». Η σύμβουλος συνέχισε: «Εσείς έχετε μένος με τη Δικαιοσύνη» και ενώ όρθιοι συνέχισαν την οξύτατη αντιπαράθεση, ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ο τ. υπουργός φώναζε: «Θα απευθυνθεί αύριο στα αφεντικά σας, είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας για εκπρόσωπο του κράτους. Μη διολισθαίνετε σε πράξεις εγκληματικού χαρακτήρα».

Για την ουσία της υπόθεσης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Ακης Τσοχατζόπουλος εκτίμησε ότι έχει πλέον αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκε, δεν πήρε ανταλλάγματα δεν έγινε τίποτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com