Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Der Spiegel: Οι ανίκανοι Ελληνες πολιτικοί χρειάζονται το... μαστίγιο της τρόικας για να προχωρήσουν

Ανίκανους χαρακτηρίζει, σε άρθρο του, τους Έλληνες πολιτικούς το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, υποστηρίζει ότι πρέπει κάθε φορά να τους απειλεί η τρόικα με δέσμευση των δόσεων προκειμένου να προχωρήσουν με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.




Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, ισχυρίζεται σε άρθρο - άποψη το Der Spiegel.

«Η ελληνική πολιτική σκηνή δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, παρά μόνο υπό την απειλή της παύσης της χρηματοδότησης από την τρόικα», υπογραμμίζει το άρθρο, ενώ σημειώνεται ότι και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ξεφεύγει από τον πειρασμό να ισχυρίζεται άλλα εντός και άλλα εκτός χώρας.

Για παράδειγμα, αναφέρει το άρθρο, οι δρακόντειες μειώσεις στον προϋπολογισμό παρουσιάζονται από τον Αντώνη Σαμαρά ως αίτημα των ευρωπαίων εταίρων και όχι ως δική του επιλογή. Ένα τέτοιου είδους «παιχνίδι» δεν κερδίζει το βραβείο πολιτικής αρετής, ωστόσο φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος ώστε να επιβληθούν οι απαιτήσεις των δανειστών, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος.

Ως παράδειγμα, και πάλι, φέρνει το γεγονός ότι η τρόικα ασκεί πίεση στο πολιτικό σύστημα της χώρας, καταβάλλοντας τα δάνεια τμηματικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα ακολουθήσουν τα μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Από την άλλη, το άρθρο επιτίθεται και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας την πρόσφατη παραδοχή του ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι, προφανώς, ο Γερμανός πολιτικός δεν συνειδητοποίησε χθες ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη οικονομική ενίσχυση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com