Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Λουκέτο» σε πρατήρια καυσίμων για τα συστήματα εισροών-εκροών

Τα πρώτα λουκέτα σε βενζινάδικα, τα οποία δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα εισροών-εκροών καυσίμων, βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.





Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, σήμερα έγιναν οι πρώτοι έλεγχοι κι εντοπίστηκαν επτά πρατήρια, τα οποία ήταν ανοικτά αν και δεν είχαν τα συστήματα. Αυτά βρίσκονται στην Αττική και συγκεκριμένα τρία στον Πειραιά, δύο στην Ελευσίνα, ένα στο Μαραθώνα και ένα στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι τα βενζινάδικα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης θα έπρεπε μέχρι χθες να τοποθετήσουν τα συστήματα εισροών εκροών.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι το 95% των πρατηρίων έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα. Για την ακρίβεια από τα 1.250 τα 1.202 τα έχουν τοποθετήσει. Για τα υπόλοιπα 35 ο γεν. γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός είπε ότι υπάρχει περίπτωση να έκαναν συμβάσεις τελευταία στιγμή χθες κάτι, που θα φανεί και στους επόμενους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι δεν θα μείνει καμία «τρύπα» στη διακίνηση εμπορίας καυσίμων και γνωστοποίησε πως σήμερα το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει και τα βήματα για τη διασύνδεση των πρατηρίων με τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία για την εφαρμογή του μέτρου και στις αποθήκες καυσίμων των εταιριών εμπορίας και διυλιστηρίων.

Εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι στις 15 Οκτωβρίου θα έχει τοποθετηθεί σύστημα εισροών εκροών και στους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com