Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Moody's: Θα αργήσει να ανακάμψει η ευρωπεριφέρεια

Οι χώρες της υπερχρεωμένης ευρωπεριφέρειας έχουν κάνει σημαντική πρόοδο για να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους αλλά αυτό δεν φτάνει για να πετύχουν βιώσιμη ανάπτυξη, είπε ο οίκος Moody's σε έκθεσή του





Oι ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σταδιακά ελαττώνονται, είπε η Moody's. "Στα τέλη του 2012, όλες οι χώρες της περιφέρειας αποκατέστησαν το ισοζύγιο στα επίπεδα που είχαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 (μέσος όρος -1%).

Παρ' όλα αυτά, το ΑΕΠ των χωρών αυτών θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να φτάσει στα προ οικονομικής κρίσης επίπεδα από ό,τι χρειάστηκαν στο παρελθόν άλλες χώρες που υπέστησαν παρόμοια σοκ, είπε η Moody's.

Η επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2016-2017, εκτίμησε ο οίκος στην έκθεσή του, που πραγματεύεται τις εξελίξεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

"Ένας από τους λόγους για τo μεγαλύτερο διάστημα προσαρμογής είναι ενδεχομένως ότι η συμμετοχή τους στην Ευρωζώνη εμποδίζει τις χώρες αυτές να προχωρήσουν σε ονομαστική υποτίμηση των νομισμάτων τους, απαιτώντας 'εσωτερική υποτίμηση' για να βελτιώσoυν τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com