Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πτώση στις περισσότερες σχολές

Στο διαδίκτυο και τα λύκεια όλης της χώρας αναρτήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων παιδιών που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.





Η διαδικτυακή ανάρτηση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έγινε στις 10.00 στην διεύθυνση results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν:

τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο

Την ίδια ώρα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής, στην διεύθυνση moreresults.minedu.gov.gr.

Σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον αριθμό ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι στον εντοπισμό της βάσης που τους αφορά, καθώς το ιδιαίτερα πολύπλοκο σύστημα θα αποδώσει πολλές διαφορετικές βάσεις ανά σχολή. Αυτό, καθώς υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές βάσεις (γενική, πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων) που αφορούν αποτελέσματα για αυτούς που έδωσαν εξετάσεις φέτος, αυτούς που απλώς συμπλήρωσαν μηχανογραφικό, αυτούς που προέρχονται από τα τεχνικά λύκεια, αυτούς που προέρχονται από τα γενικά νυχτερινά και αυτούς από τα νυχτερινά ΕΠΑΛ.

Αναλυτικά οι πίνακες με τις βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα

ποσοστό 90% εισακτέων - Ημερήσια Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

ποσοστό 90% εισακτέων - Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

ποσοστό 10% εισακτέων - Ημερήσια Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

Ημερήσια ΕΠΑΛ

Εσπερινά ΕΠΑΛ

Αναρτώνται τα ονόματα στα Λύκεια
Χθες το υπουργείο Παιδείας έστειλε ενημερωτικό σημείωμα προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι σήμερα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Διευθύνσεων ΔΕ θα αποσταλούν οι επιτυχόντες κατά λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) αρμοδιότητάς τους και τους ζητά να μεριμνήσουν έτσι ώστε να προωθήσουν το αντίστοιχο ανά λύκειο ηλεκτρονικό αρχείο επιτυχόντων σε όλα τα λύκεια αρμοδιότητάς τους, αφού πρώτα ενημερώσουν σχετικά τους διευθυντές λυκείων (επισημαίνεται ότι σε κάθε λύκειο θα αποσταλεί μόνο το αρχείο του αντίστοιχου λυκείου).

Ηδη το προηγούμενο διάστημα είχε καταστεί σαφής η πτώση που αναμένεται σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμη και τις υψηλόβαθμες σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com