Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τρεις «μνηστήρες» για μαρίνα στη Θεσσαλονίκη

Ενδιαφέρον από τρία εταιρικά σχήματα καταγράφτηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή-αξιοποίηση μαρίνας σκαφών αναψυχής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την παραλαβή των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού και οι τρεις επιχειρήσεις, που προσήλθαν, θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν φακέλους με οικονομικές προσφορές μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.Τρεις εταιρείες είχαν προμηθευτεί τα τεύχη δημοπράτησης και στον πρώτο ανάλογο διαγωνισμό, που είχε διεξαχθεί για τη μαρίνα και τελικά δεν καρποφόρησε στην τελική δεσμευτική φάση του.

Η αισιοδοξία για την έκβαση του δεύτερου διαγωνισμού χαρακτηρίζεται ως συγκρατημένη, καθώς θεωρείται δύσκολο να δεσμευτεί τώρα ένας επενδυτής για μία εκμετάλλευση 35 ετών, όπως η συγκεκριμένη, τη στιγμή που επίκειται διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του λιμένα. Η εξέλιξη της επένδυσης επηρεάζεται αρνητικά και από τις εν εξελίξει πρωτοβουλίες του ΤΑΙΠΕΔ στο «μέτωπο» σχετικά με τις μαρίνες (σε εξέλιξη διαγωνισμός για το πρώτο πακέτο πώλησης 11 μαρίνων), λόγω της προαναφερόμενης ρευστότητας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του λιμένα Θεσσαλονίκης. Το project της μαρίνας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προβλέπει τη δημιουργία 218 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών μέσα από μία επένδυση 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τρία χρόνια.

Σύμβαση
Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ιδιώτης επενδυτής θα αναλάβει τη χρήση της θαλάσσιας ζώνης μπροστά στο κρηπίδωμα υπ' αριθμ. 1 του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης (έκτασης 7.195 στρεμμάτων) στην πρώτη προβλήτα, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη χώρων εστίασης και αναψυχής, αλλά και για το εμπόριο ναυτιλιακών ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com