Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για την αξιοποίηση της αγοράς Μοδιάνο

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις γύρω από το θέμα της αξιοποίησης - μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας - της αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη.






Το ποσοστό του Δημοσίου στην αγορά δεν έχει ακόμη περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις περί του αντιθέτου φήμες.

Το Δημόσιο κατέχει περίπου το 43,6% της εν λόγω ιστορικής αγοράς, ποσοστό που μέχρι πρότινος ανήκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και πλέον στη «διάδοχό» της, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε 60 συνιδιοκτήτες, μεταξύ των οποίων και γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Θεσσαλονίκης.

Το καθεστώς αυτό περιπλέκει το εγχείρημα αναβάθμισης και αξιοποίησης της αγοράς, καθώς η ιδιοκτησία της είναι εξ αδιαιρέτου και, άρα, υπέρ είτε της μίσθωσης, είτε της πώλησής της, θα πρέπει ν΄αποφασίσει αθροιστικά ποσοστό άνω του 50% των ιδιοκτητών.

Με απλά λόγια, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής δεν αρκεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση του δημοσίου (κατόχου του 43%) για τον επιχειρηματικό σχεδιασμό του σε ό,τι αφορά την αγορά, αλλά θα πρέπει να «πείσει» και κάποιους από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες, ώστε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Το ποσοστό του δημοσίου αναμένεται να διατεθεί στο πλαίσιο ηλεκτρονικής δημοπρασίας μέσω της ιστοσελίδας e-publicrealestate.gr, ενός νέου θεσμού που μπήκε πρόσφατα στην αφετηρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com