Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη διαθεσιμότητα

Εντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε η οριστικοποίηση -μέσω και της σύσκεψης του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης- του προγραμματισμού για 12.500 διαθεσιμότητες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.




«Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο Δημόσιο και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων δεν συνιστούν “μεταρρύθμιση” ή “εξορθολογισμό” του κράτους, αλλά διάλυση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και κάθε δυνατότητας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας».

«Το κράτος και ο δημόσιος τομέας δεν είναι τσιφλίκια της κυβέρνησης και των δανειστών για να τα αποτελειώσουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου προς την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, κολλημένος στο χθες, δέσμιος των χειρότερων συνδικαλιστών του παρελθόντος που πλέον αποτελούν την κυρίαρχη συνιστώσα του, δεν θέλει τίποτα να αλλάξει. Τον έχει όμως ξεπεράσει η ίδια η κοινωνία. Μιλά για τσιφλίκια στο Δημόσιο, την ώρα που κάθε Έλληνας γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτά τα τσιφλίκια υπερασπίζεται, επαναλαμβάνοντας μονότονα, ότι θα ακυρώσει κάθε μεταρρύθμιση».

«Αυτοί που επί χρόνια μεταχειρίζονται το κράτος ως κομματικό τους λάφυρο, είναι οι τελευταίοι που μπορούν να το μεταρρυθμίσουν. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να χτίσουν ένα νέο κομματικό κράτος, με απονεκρωμένες τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, έρμαιο των δανειστών και της νέας εγχώριας διαπλοκής» ανταπάντησε η Κουμουνδούρου.

Στο θέμα της κινητικότητας τοποθετήθηκαν κριτικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης:

Η σύνδεση της κινητικότητας στο Δημόσιο με τις απολύσεις οδηγεί στην απορρύθμιση, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι η κινητικότητα είναι απαραίτητη μόνο όταν αφορά την ορθολογική κατανομή του προσωπικού.

«Η κυβέρνηση οφείλει να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, αναδεικνύοντας το δημοσιονομικό κόστος, αντί του υποτιθέμενου οφέλους, που προκύπτει από την αποδιοργάνωση των δημόσιων λειτουργιών. Αυτό που χρειάζεται είναι η ουσιαστική και αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Διαθεσιμότητα σημαίνει απολύσεις
Σχολιάζοντας την προώθηση του προγράμματος διαθεσιμότητας το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Στην απόλυση και την ανεργία οδηγούνται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της «διαθεσιμότητας», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υποχρεώσεις της χώρας στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Διαθεσιμότητα σημαίνει απολύσεις και τα περί «καλύτερης οξοποίησης του εργατικού δυναμικού», που λέει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, είναι παραμύθια.

Η διέξοδος βρίσκεται στην ενιαία συντονισμένη πάλη των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπόρευση με το ΚΚΕ για ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com