Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σε... δόσεις οι 50.000 προσλήψεις ανέργων

Σε... δόσεις (με χωριστές προκηρύξεις ανά υπουργείο και ανά ειδικότητα) θα «ανοίγουν», σταδιακά από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά οι 50.000 θέσεις επιδοτούμενης 5μηνης (ή 7μηνης, στα σχολεία) απασχόλησης σε δήμους, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α. για εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργους.





Στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που ανακοινώνουν σήμερα οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, θα μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι - μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, νέοι (ηλικίας 18 έως 29 ετών), μακροχρόνια άνεργοι καθώς και άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Τα κριτήρια επιλογής υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ θα είναι το χρονικό διάστημα της ανεργίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων, ενώ προβλέπεται η καταβολή αμοιβής 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών με «κάλυψη» των εισφορών από τον ΟΑΕΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com