Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Ένταση προκλήθηκε κατά τη δεύτερη μέρα απολογίας του Ακη Τσοχατζόπουλου, με τις επίμονες ερωτήσεις του προέδρου για την ουσία της υπόθεσης του μαύρου πολιτικού χρήματος, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να ζητήσει την ολιγόλεπτη απομάκρυνση συνηγόρου του πρώην υπουργού από την αίθουσα.




Ο Α. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι τα υπό διερεύνηση χρήματα «δεν καταλήγουν σε καμία περίπτωση σε δικούς μου ανθρώπους, ούτε και σε μένα».


Σε ερωτήσεις της εισαγγελέα Αδειλίνη, που σε μία αποστροφή του λόγου της έκανε λόγο για "αμαρτωλά χρήματα", ο Ακης Τσοχατζόπουλος μίλησε για προκατάληψη από την πλευρά της εισαγγελικού λειτουργού.

Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Έχετε πάρει απόφαση!
Πρόεδρος: Πάρτε τον κ. συνήγορο έξω να ηρεμήσει. Πού είναι η φρουρά;
Υπεράσπιση Σμπώκου: Διαμαρτύρομαι! Αποβάλλατε συνήγορο από την αίθουσα με συνοδεία αστυνομικού;
Πρ: Πώς θα γίνει κύριε; Ζούγκλα θα το κάνουμε;
Υπερ. Σμπώκου: διαμαρτύρομαι! Διώξατε συνήγορο;
Πρ: Στη βουλή μπορείτε να τα κάνετε αυτά, εδώ όχι!
Υπερ. Σμπώκου: Ο πρόεδρος πρέπει να έχει νηφαλιότητα!
Πρ: Σας έχουμε ανεχθεί και πολύ μάλιστα! Δεν έχετε δικαίωμα να παρεμβαίνετε!

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η "παρεξήγηση" μεταξύ έδρας και συνηγόρων λύθηκε, με την εισαγγελέα να υποστηρίζει ότι δεν είναι σωστό οι συνήγοροι να φορτίζουν την ατμόσφαιρα όταν ο κατηγορούμενος είναι συνεργάσιμος.


Ο πρώην υπουργός αρχικά επανέλαβε τις καταγγελείες του για πολιτική δίωξη απο τον Γιώργο Παπανδρέου και άλλων, καθώς και ότι υπήρχαν ανταγωνισμοί στο Κοινοβούλειο, με αποτέλεσμα μία "επικοινωνιακή καταιγίδα".

Ο Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ακίνητο της Διον. Αρεοπαγίτου υποστηρίζοντας πως η ιδιοκτήτρια Nobilis ήταν μια νόμιμη αμερικανική εταιρεία με ιδιοκτήτες την συγκατηγορούμενή του Ταλλίτα Τσεκούρα και έναν Ολλανδό.

"Φορτωθήκαμε μία βαριά υποθήκη για να το αγοράσουμε" είπε και πρόσθεσε "πήραμε δάνειο 650.000 ευρώ από τη Eurobank και μου αναγνωρίστηκαν ακόμα 450.000 ευρώ για εργασίες που κάναμε στο σπίτι. Πληρώσαμε 1,1 εκατ. ευρώ ενώ η αντικειμενική αξία ήταν 1,3 εκατ. ευρώ".

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μίλησε και για τις χειρόγραφες σημειώσεις που κατασχέθηκαν από το πολιτικό του γραφείο. Ιδιαίτερα εκνευρισμένος έκανε λόγο για προσωπικά δεδομένα: " είναι καθαρά προσωπικά σημειώματα της προσωπικής μου ζωής. Δεν είναι κάτι περίεργο, συνεργαζόμουν με τον εαυτό μου" και συνέχισε λέγοντας πως δεν έχει καμία οικονομική σχέση ή διαφορά με τον συγκατηγορούμενό του Ιω. Σμπώκο.

Η δίκη συνεχίζεται



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com