Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Reuters: Κοντά σε συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό με την τρόικα

Ελλάδα και τρόικα έχουν σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να «γεφυρώσουν» τη διαφορά τους για το πιθανό δημοσιονομικό κενό του 2014, που αποτελούσε και ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στην πορεία της αξιολόγησης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.




Το πρακτορείο σημειώνει ότι η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο και έχει καθυστερήσει εν μέρει λόγω των διαφωνιών για το πώς η Αθήνα θα καλύψει το κενό στον φετινό προϋπολογισμό, το οποίο εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί πλέον το βασικό θέμα στις διαπραγματεύσεις, κυρίως λόγω του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, τονίζεται από το Reuters.

Επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, το Reuters τονίζει ότι η Ελλάδα αναμένεται να χρειαστεί 10 δισ. ευρώ με 20 δισ. ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της περιόδου 2014-2015.

Σημειώνεται τέλος ότι οι συζητήσεις Αθήνας - τρόικας επικεντρώνονται πλέον στους όρους των τραπεζικών stress tests, τις δομικές μεταρρυθμίσεις και στην επίπτωση από την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές σε ειδικά μισθολόγια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com