Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αδήλωτες καταθέσεις ύψους 710.000 σε λογαριασμό γνωστού μέντιουμ (!) εντόπισε το ΣΔΟΕ

Αδήλωτα ποσά, ύψους 710.000 ευρώ, εντόπισε το ΣΔΟΕ σε λογαριασμό γνωστού μέντιουμ με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, στην Θεσσαλονίκη!




Ο αστρολόγος, που έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι έχει πολλούς «επώνυμους πελάτες», θα κληθεί, μάλιστα, να καταβάλει στην Εφορία σχεδόν όλο αυτό το ποσό!

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν περίπου 8,6 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς ενός εμπόρου στην Αταλάντη. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξετάζουν αν αυτά τα έσοδα σχετίζονται με υπόθεση τοκογλυφίας στην περιοχή.

Ακόμη οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν καφετέρια στην περιοχή της Θήβας να έχει κόψει περίπου 103.000 αποδείξεις από την περίοδο 2009 έως το 2013 με ταμειακή μηχανή που δεν είχε καμία θεώρηση ή δήλωση στην Εφορία. Σε έναν βιαστικό έλεγχο οι ιδιοκτήτες της καφετέριας ήταν «τυπικοί» φορολογούμενοι» και συνεπείς εκδότες αποδείξεων, όμως στην πράξη δεν φορολογούνταν ούτε για ένα ευρώ. Κι όπως λένε τα στελέχη του ΣΔΟΕ «αυτή η μόδα με τις …αυτόνομες ταμειακές μηχανές που κόβουν παραστατικά άνευ αντικρίσματος επεκτείνεται διαρκώς».

Μπροστά σε εντυπωσιακά ευρήματα βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ που ελέγχουν - κυρίως ύστερα από καταγγελίες - τις οικονομικές συναλλαγές και τις καταθέσεις ιδιωτών σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία στην περιοχή της Ηπείρου από την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ εντοπίστηκε νοσοκομειακός γιατρός να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα υπέρογκα έσοδα του μέσω του τρυκ των «κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ» που εφαρμόζουν συνήθως άνθρωποι της νύκτας, λαθρέμποροι ή συστήματα ξεπλύματος χρημάτων.

Ακόμη εντοπίσθηκαν ιδιοκτήτες λεωφορείων ή άλλοι αυτοκινητιστές να χρησιμοποιούν πλαστά τιμολόγια αγοράς ανταλλακτικών ή συντήρησης οχημάτων τους ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκειμένου να φοροδιαφεύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com