Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

4.300 άνεργοι με «Επιταγή Εργασίας» στον τουρισμό

Περισσότεροι από 4.300 άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών βρήκαν ήδη θέση σε ξενοδοχεία μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος «Επιταγή εισόδου».




Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4.300 τριμερείς συμβάσεις εργασίας και έχουν κατατεθεί 6.700 αιτήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως έως το τέλος του προγράμματος που εκπνέει στις 30 Απριλίου του 2014 θα έχουν καλυφθεί και οι 10.000 θέσεις εργασίας.

Πάντως οι επιτυχόντες του προγράμματος θα πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου να έχουν ενεργοποιήσει το Voucher μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.sete-voucher.gr.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Οι συμμετέχοντες νέοι άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών θα λάβουν και εκπαιδευτικό επίδομα, που περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται 2.700 ευρώ για όσους επιτυχόντες είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ και 2.400 ευρώ για όσους επιτυχόντες είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com