Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επτά χρόνια φυλακή σε φαρμακοποιό για υπερσυνταγογράφηση!

Φαρμακοποιός καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη επτά ετών, διότι συνταγογραφούσε υπερβολικές ποσότητες φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ.




Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά που προκλήθηκε στον Οργανισμό υπολογίστηκε σε 160.000 ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2007 έπειτα από έρευνες των ελεγκτών του ΟΓΑ.

Πρόκειται για φαρμακοποιό, που διατηρεί το φαρμακείο του στα Γιαννιτσά Πέλλας. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ακριβά φάρμακα, το κόστος των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου ο Οργανισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι συγκεκριμένα σκευάσματα συνταγογραφούνταν έως και δέκα φορές μέσα σε έναν μήνα για τους ίδιους ασφαλισμένους.

Ο φαρμακοποιός αφέθηκε τελικά ελεύθερος ενόψει του Εφετείου, με την προϋπόθεση της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 15.000 ευρώ και υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν και τρεις ασφαλισμένοι του Οργανισμού που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην απάτη. Το δικαστήριο καταδίκασε δύο απ' αυτούς σε φυλάκιση δύο ετών, με 3ετή αναστολή, ενώ ο τρίτος κρίθηκε αθώος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com