Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Καταργείται η ψήφος των ετεροδημοτών στις ευρωεκλογές;

Το ενδεχόμενο να καταργήσει την ψήφο των ετεροδημοτών στις ευρωεκλογές εξετάζει η κυβέρνηση.



Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στον ANT1, με νομοθετική ρύθμιση που θα εισάγει στη Βουλή θα καταργεί το δικαίωμα των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε ειδικά εκλογικά τμήματα στον τόπο διαμονής τους, όπως προβλέπεται σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό αυτό γίνεται καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα ευρωεκλογές και δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις οποίες οι ετεροδημότες ψηφίζουν μόνο στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Έτσι, θα μπορούσε κάποιος να διπλοψηφίσει: «Με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει ο κίνδυνος να ψηφίσει ένας στο τόπο κατοικίας του και μετά να ξαναψηφίσει εκεί που είναι εγγεγραμμένος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Με τη συγκεκριμένη αλλαγή συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ενδεικτικό των σφοδρών αντιδράσεων που θα υπάρξουν από την αντιπολίτευση είναι ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που ήταν παρών στο τηλεοπτικό στούντιο τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή έχει στόχο να αυξήσει την αποχή στις ευρωεκλογές, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να αποκλείσει κάποιον απατεώνα να ψηφίσει δύο φορές θα μπορούσε να θέσει μία καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία θα μπορούσαν οι ετεροδημότες να δηλώσουν αν θα ήθελαν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής του στα ειδικά εκλογικά τμήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com