Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σύζυγος της Βίκυς Σταμάτη ο ...Νίκος Ζήγρας

Ως σύζυγος της ...Βίκυς Σταμάτη (συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου) εμφανιζόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία ο Νίκος Ζήγρας.




Μάλιστα ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτών των λογαριασμών (όπως κατέθεσε σε Ελληνες και Ελβετούς ανακριτές) και φαίνεται πως είχαν ανοιχτεί εν αγναία του.

Αυτό μεταξύ άλλων προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, καθώς και ότι οι Ελβετοί βάζουν «φρένο» στην προσπάθεια που καταβάλλεται στην Αθήνα από τις δικαστικές αρχές, αλλά και από κάποιους κατηγορουμένους, προκειμένου να επιστραφούν στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν εκτός της χώρας και, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν «μαύρο» χρήμα που καταβλήθηκε ως μίζα σε Έλληνες πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους για την υπογραφή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αυτό φαίνεται πως ήταν και το «δια ταύτα» της πολύωρης συνεργασίας που είχαν σήμερα οι Έλληνες ανακριτές κ.κ. Γαρβριήλ Μαλλής και Ι. Σταυρόπουλος με Ελβετό εισαγγελέα κ. Urs Koehli και και δυο ακόμη εκπροσώπους των ελβετικών αρχών που βρέθηκαν στην Ελλάδα. Μάλιστα, παρουσία των Ελλήνων ανακριτών οι εκπρόσωποι των Ελβετών έλαβαν κατάθεση από τον Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μετά το τέλος κατάθεσης του Ν. Ζήγρα έγινε γνωστό από τον συνήγορο του εν λόγω κατηγορουμένου κ. Στ. Γκαρίπη, ότι οι Ελβετοί υποστηρίζουν πως οι λογαριασμοί με το μαύρο χρήμα έχουν «παγώσει» στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετία.

Σύμφωνα μάλιστα με το συνήγορο, μόνη λύση για να κατατεθούν τα χρήματα αυτά στο ελληνικό Δημόσιο, είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης να υποβάλει αίτημα στον Ελβετό ομόλογό του. Μόνο έτσι και εφόσον αποδειχθεί ότι οι ελληνικές δικαστικές αρχές συνδράμουν τις ελβετικές και συνεργάζονται μαζί τους, τότε Ελλάδα και Ελβετία θα μοιραστούν τα χρήματα!

Πάντως τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως μόνο από λογαριασμούς της Morgan Stanley του Ν. Ζήγρα φέρεται να πέρασαν περί τα 19 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, από τη σημερινή κατάθεση του Ν. Ζήγρα φαίνεται πώς οι ελβετικές αρχές αναφέρονταν σε δεκάδες καταθέσεις, λογαριασμούς και offshore, τις οποίες ο Ν. Ζήγρας μάλλον αγνοούσε.
Και αυτό διότι έχουν εντοπιστεί νέοι άγνωστοι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί σειρά εγγράφων τα οποία παρουσιάζουν τον Νίκο Ζήγρα είτε ως σύζυγο της Βίκυς Σταμάτη είτε ως πλούσιο βιομήχανο και κροίσο, όπως υποστήριξε ο κ. Γκαρίπης.

Στο πνεύμα αυτό, οι εκπρόσωποι των ελβετικών αρχών ρώτησαν σήμερα τον Ν. Ζήγρα για λογαριασμό στον οποίο φαίνεται ως συνδικαιούχος η... σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη!

Απαντώντας ο Ν. Ζήγρας φέρεται να είπε πως όλα έγιναν εν αγνοία του και πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε απευθείας επαφή με Ελβετούς τραπεζίτες.

Αύριο το κλιμάκιο των Ελβετών αναμένεται να πάρει κατάθεση από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Στη συνέχεια οι Ελβετοί αναμένεται να πάρουν κατάθεση από την Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η δήλωση του Ελβετού εισαγγελέα

Μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους μετά το τέλος της κατάθεσης του ν. Ζήγρα ο αναπληρωτής ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ελβετίας Urs Koehli, δήλωσε:

«Η ελβετική Εισαγγελία από το 2012 και μετά ασχολείται σοβαρά και ενδελεχώς με πολλές αιτήσεις από την Ελλάδα για λογαριασμούς και στοιχεία. Σ' αυτό το σημείο θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η εισαγγελία Αθηνών έχει παίξει σημαντικό ρόλο και η εργασία που έχει κάνει είναι η καλύτερη δυνατή. Από το καλοκαίρι του 2012 η Ελβετή εισαγγελία έχει ανοίξει διαδικασία γιατί υπάρχει υποψία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά πρέπει να πω ότι το ειδικό βάρος της ελβετικής εισαγγελίας είναι διαφορετικό από αυτό της ελληνικής.

Το δικό μας αίτημα βασίζεται στο ότι θέλουμε να διευκρινίσουμε αν , στο πλαίσιο της διαδικασίας και της δικαστικής συνδρομής, πρέπει να στραφούμε με προσφυγή σε βάρος ατόμων ή εταιρειών που ζουν και εδρεύουν στην Ελβετία.

Η εισαγγελία της Ελβετίας θα ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν διακυβεύεται η σοβαρότητα και η υπόληψη της Ελβετίας ως χώρας καταθέσεων διότι η εισαγγελία θέλει να αποσοβήσει τον κίνδυνο όπως πληρωμές που έχουν σχέση με ξέπλυμα να γίνονται μέσω του ελβετικού χώρου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com