Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κ. Καραμανλής: «Αδειάζει» το Φιλιππίδη για την «πολιτική δίωξη»

Την ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή φαίνεται ότι προκάλεσαν οι δηλώσεις του κατηγορούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος, μέσω των συνηγόρων του, μίλησε για «πολιτική δίωξη» εναντίον του, επειδή υπήρξε προσωπικός φίλος και συνεργάτης του κ.Καραμανλή.




Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, ο κ.Καραμανλής, στις συνομιλίες που έχει με στενούς του συνεργάτες, δηλώνει πάντοτε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της συνηγόρου του κ.Φιλιππίδη ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου, που απεφάνθη χθες ότι το διεθνές ένταλμα σύλληψής του δεν ήταν σύννομο, αφήνοντάς τον ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο κ.Φιλιππίδης που παραμένει κρατούμενος, μεταφέρθηκε σήμερα από τις φυλακές Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης, στο Τμήμα Αλλοδαπών. Δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταβολή αυτή, αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι η μεταφορά στο Τμήμα Αλλοδαπών μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης το οποίο θα πρέπει να εκτελέσει η τουρκική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ζήτησε με κατεπείγον σήμα της προς τις τουρκικές Αρχές, την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Φιλιππίδης, αντίθετα με τα όσα φέρεται δηλώνει σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ζητά από τις τουρκικές αρχές να τον προστατεύσουν και να μην τον εκδώσουν στην Ελλάδα, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι διώκεται «για πολιτικούς λόγους».

«Οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα στοχεύουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», φέρεται να υποστήριξε μέσω διερμηνέων και δικηγόρων στο δικαστήριο. Σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να έχει πει ότι ποτέ δεν πρόκειται να εμποδίσει την έκδοσή του.

«Τα γεγονότα που αποτέλεσαν τη βάση για το ένταλμα έκδοσης, αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο πελάτης μου είναι φίλος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, και πρόεδρος κρατικής τράπεζας. Επιδιώκουν μέσω του πελάτη μας να φθάσουν στον Καραμανλή» ανέφερε στους δικαστές η συνήγορος του Αγγελου Φιλιππίδη, ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης και την αποφυλάκιση του.

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου αναφέρει ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος για δικονομικούς λόγους - δεν είχε προηγηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του, πριν την έκδοση του εντάλματος και δεν εκλήθη σε απολογία.

Παράγοντες εξοικειωμένοι με την υπόθεση, λένε ότι η επικοινωνία των ελληνικών και τουρκικών δικαστηρίων είναι δύσκολη λόγω μεγάλων προβλημάτων στην μετάφραση των 180 σελίδων που συνοδεύουν το αίτημα της έκδοσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com