Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κυβέρνηση: Ναι σε νέο πακέτο, αλλά χωρίς εισπρακτικά μέτρα

Καλοδεχούμενο είναι από την Ελλάδα ένα νέο πακέτο με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα απαιτηθούν δημοσιονομικά ή άλλα εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο διαρθρωτικά.




Τη θέση αυτή εξέφρασε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης το οποίο είπε ότι: «Είμαστε θετικοί σε κάθε συζήτηση για πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα».
Η δήλωση έγινε με αφορμή τις προτάσεις Σόιμπλε για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τις οποίες αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι «ήταν για το καλό της Ελλάδας» η συζήτηση που έγινε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του γάλλου ομολόγου του Πιερ Μοσκοβισί στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup στις Βρυξέλλες.
«Θα δείτε ότι ήταν για καλό» σχολίασε χαρακτηριστικά, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν μια ευνοϊκή για τα ελληνικά συμφέροντα πρόταση...
Σε κάθε περίπτωση η έστω και ανεπίσημη αποδοχή της συζήτησης για ένα νέο πακέτο βοήθειας από την ελληνική πλευρά έχει τη σημασία της.
Την ίδια ώρα, στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους επιβεβαίωνε τις πληροφορίες για ένα «τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα», διαψεύδοντας πάντως το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους όπως ανέφερε το Spiegel.
«Θα το γνωρίζουμε στα μέσα του έτους» πρόσθεσε ο κ. Κότχαους παραπέμποντας στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com