Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κατηγορούνται 6 πολιτικοί για την υπόθεση του ζεόλιθου

Ποινική δικογραφία με την οποία ζητείται να διερευνηθεί από τη Βουλή το ενδεχόμενο ευθύνης πέντε πρώην και νυν πολιτικών στελεχών υπουργείων, αλλά και να αρθεί η ασυλία ενός βουλευτή, διαβίβασε προς το Κοινοβούλιο η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγγελία Ορεστιάδας, με αφορμή καταγγελίες για ματαίωση σημαντικής επένδυσης εξόρυξης ζεολίθου στον Εβρο.





Χωρίς να κάνει αξιολογικές κρίσεις, η εισαγγελία έστειλε τη δικογραφία όπου κατονομάζονται η τ. υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, οι τ. υφυπουργοί Ανάπτυξης. Σ. Καλαφάτης, Ι. Μπουγάς, Α. Νεράντζης, ο σημερινός υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασ. Παπαγεωργίου και ο τ. γ. γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης (σήμερα βουλευτής Χίου) Κ. Μουσουρούλης.

Σε όλους καταλογίζεται από τον εκπρόσωπο εταιρείας ότι με ενέργειες ή παραλείψεις τους ματαίωσαν την επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου της εξόρυξης ζεολίθου σε λατομικό χώρο 161 στρεμμάτων στα Πετρωτά Εβρου, γεγονός που προκάλεσε ζημιά στην επιχείρηση, αλλά και στο Δημόσιο. Κι αυτό γιατί ματαιώθηκε επένδυση 40 εκατ. ευρώ που θα είχε πολλαπλά οφέλη και για την τοπική κοινωνία (με απασχόληση τουλάχιστον 100 εργαζομένων), ενώ παράλληλα η χώρα εισάγει ζεόλιθο από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com