Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Tη Δευτέρα θα ξανασυναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα μέτρα

Τη Δευτέρα θα συνεχίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τις διαβουλεύσεις τους για το πακέτο περικοπών του 2013-14 που απαιτεί η τρόικα, επιδιώκοντας να μετριάσουν την υφεσιακή τους επίδραση.



«Η συζήτηση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δημοσιογράφους μετά την τρίωρη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Κουβέλης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι αρχηγοί δεν έχουν τελειώσει ακόμη να εξετάζουν το προσχέδιο μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ που τους υπέβαλε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι αναζητούνται τρόποι να διαμορφωθεί ένα κοινωνικά δίκαιο πακέτο. «Όλοι αναζητούν σε αυτήν τη διαπραγμάτευση εναλλακτικές επιλογές για να γίνει αυτό με κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς επιπλέον ύφεση», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Το υπουργείο Εργασίας προβλέπεται να συνεισφέρει περίπου 5 δισ. ευρώ στο πακέτο, κυρίως με περικοπές συντάξεων και αυστηροποίηση των κανόνων που διέπουν τα κοινωνικά επιδόματα ώστε να μην παρέχονται σε όσους δεν τα χρειάζονται ή δεν τα δικαιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com