Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Καταργείται η παρακράτηση συντάξεων από τους ψυχικά πάσχοντες

Την κατάργηση διατάξεων που προβλέπουν παρακράτηση μέρους των συντάξιμων αποδοχών από τους ψυχικά πάσχοντες συνταξιούχους θα εισηγηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις της στη Βουλή, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.





Το μέτρο αφορούσε τους πάσχοντες που φιλοξενούνται σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Το θέμα έθεσε με επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάς, που χαρακτήρισε ευθέως αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις. Προχειρότητα και αβουλία καταλόγισε από την πλευρά της στο νομοθέτη της προηγούμενης ρύθμισης η υφυπουργός.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος νόμος αντίκειται σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα συνταγματικά, όπως η ισότητα απέναντι στο νόμο και το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην υγεία και την αυτονομία τους.

Παράλληλα, και απαντώντας σε αποστροφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε τη διάταξη με τις απαιτήσεις του μνημονίου, η Φωτεινή Σκοπούλη σημείωσε πως το μνημόνιο κάνει λόγο για μείωση φαρμακευτικής δαπάνης κι όχι για τέτοιου τύπου περικοπές, που τις απέδωσε στη λογική του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com