Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία του iPad στα tablets

Ολο και διευρύνεται το ενδιαφέρον των μεγάλων κατασκευαστών για το χώρο των tablets, ο οποίος συνεχίζει να κινείται ανοδικά, ακόμη και στη δοκιμαζόμενη από την κρίση ελληνική αγορά. Στο εξωτερικό, τα tablets είναι η προτιμητέα φορητή συσκευή για ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον για την κατηγορία να αυξάνεται διαρκώς.




Ο ηγέτης της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν είναι άλλος από το iPad της Apple, τα μερίδια του οποίου κινούνται σε επίπεδα άνω του 60% σε παγκόσμιο επίπεδο και κοντά στο 80% στην Ελλάδα. Τα tablets που χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα το Android της Google δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν την κυριαρχία του iPad, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, καθώς στους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται οι ισορροπίες να αλλάξουν λίγο, καθώς αρκετοί κατασκευαστές ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους. Ηγέτης της αντεπίθεσης είναι η ίδια η Google που ξεκίνησε να διαθέτει στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε επιλεγμένες αγορές το Nexus 7, το οποίο κοστίζει, προ φόρων, μόλις 199 δολάρια!

Νέες και προσιτές
Το Nexus 7 φαίνεται να αποτελεί την απαρχή μίας νέας σειράς από tablets που θα κάνουν την εμφάνισή τους άμεσα. Οι υπάρχουσες πληροφορίες επιμένουν πως πολύ σύντομα η Amazon θα παρουσιάσει το νέο Kindle Fire ή ένα tablet με οθόνη περίπου στις 10 ίντσες, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με το iPad. Σημειωτέον πως το Nexus 7 και το Kindle Fire έχουν οθόνη με διαγώνιο 7 ιντσών, ένα μέγεθος που θεωρείται περισσότερο βολικό για χρήση εν κινήσει.

Στους κατασκευαστές που αναμένεται να έχουν νέα μοντέλα περιλαμβάνεται και η ιδιαίτερα φιλόδοξη Asus, η οποία είναι και αυτή που κατασκευάζει το Nexus 7, ενώ περαιτέρω ενίσχυση της γκάμας της αναμένεται να έχουμε και από εταιρείες όπως η Lenovo και η Toshiba.

Samsung και Windows 8
Βέβαια, ο κατασκευαστής από τον οποίο περιμένουμε τα περισσότερα είναι η Samsung. Η κορεατική εταιρεία πειραματίζεται με διάφορα μεγέθη, καθώς έχει παρουσιάσει tablets με οθόνες που είναι στις 10,1, στις 8,9 αλλά και στις 7,7 ίντσες, ενώ έχει παρουσιάσει και μία συσκευή που κινείται μεταξύ smartphone και tablet, το Galaxy Note με οθόνη στις 5,3 ίντσες. Μάλιστα, στο τέλος Αυγούστου αναμένεται το Galaxy Note 2.

Πάντως, δεν αποκλείεται η Samsung να επιδιώξει να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Apple με ένα tablet που θα έχει τα επερχόμενα Windows 8. Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα tablets και θεωρείται ότι θα έχει απήχηση, ιδίως στους επαγγελματίες. Η Samsung έκανε πρόσφατα γνωστό ότι θα παρουσιάσει tablet με Windows 8, το οποίο, μάλλον, θα πρέπει να το περιμένουμε το Σεπτέμβριο.

iPad mini
Την ίδια περίοδο, πάντως, δεν αποκλείεται να έχουμε και ένα νέο iPad. Για την ακρίβεια, ένα iPad με μικρότερη οθόνη, πιθανότατα στις 7 ίντσες, καθώς η σχετική φημολογία έχει κατακλύσει το Διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες. Από την άλλη, η Apple είναι γνωστή για τις εκπλήξεις της και με δεδομένο ότι το Φθινόπωρο περιμένουμε και το διάδοχο του iPhone 4S, δεν αποκλείεται η αμερικανική εταιρεία να παρουσιάσει κάτι εντελώς καινούριο. Επιδιώκοντας, ενδεχομένως, να δημιουργήσει -για ακόμη μια φορά- μία νέα κατηγορία φορητών συσκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com