Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ Επιδείνωση για 9 στις 10 επιχειρήσεις λόγω ρευστότητας

Στον επιχειρηματικό «καιάδα» οδηγούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας. Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις εμφάνισαν επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών από το α' εξάμηνο του 2012 λόγω της μειωμένης ρευστότητας. Την απάντηση αυτή έδωσε το 86,5% των ερωτηθέντων που συμμετείχε στην έρευνα της MARC και θεωρήθηκε ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την επιβίωση της επιχείρησής τους.




Οι χαμηλοί ρυθμοί παραγγελιών βρέθηκαν στη δεύτερη θέση σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν και συγκέντρωσαν το 85,4%. Ο κύκλος εργασιών «ενοχοποιήθηκε» σε ποσοστό 85% και η ζήτηση από το 83,1%.

Για το β' εξάμηνο του 2012 οι παράγοντες που αναμένεται να δυσκολέψουν την επιχειρηματική δραστηριότητα είναι η ρευστότητα σε ποσοστό 64,7%, ο περιορισμός των παραγγελιών 64,3%, η μειωμένη ζήτηση 63,1%. Ενώ το 62,3 % δείχνει τον κύκλο εργασιών.

Οι προβλέψεις σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο παραμένουν αρνητικές, αλλά εμφανίστηκε μια μικρή ανάκαμψη της αισιοδοξίας, καθώς το ποσοστό των απαισιόδοξων έπεσε στο 64,7% έναντι 77,2% του α' εξαμήνου του έτους. Επίσης καταγράφτηκε μια ανάσχεση του κλίματος αβεβαιότητας των επιχειρηματιών, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στους τρόπους που θεωρούν ασφαλή την τοποθέτηση των χρημάτων τους. Το 37% θεωρεί ότι δεν κινδυνεύουν στις ελληνικές τράπεζες, έναντι 22% που ήταν στο α' εξάμηνο.

Οι τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες και σε ποσοστό 39,8% θεωρούν ως ουσιαστικό μέτρο που θα συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει η αύξηση των εισοδημάτων, η μείωση των συντελεστών φορολογίας των επιχειρήσεων και η ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com