Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται την οικονομική κρίση

Οι Ευρωπαίοι πολίτες πιστεύουν ότι κινδυνεύουν περισσότερο σήμερα -απ' όσο πριν από μια πενταετία- να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες και να βρεθούν σε κατάσταση αβεβαιότητας για το μέλλον, εξαιτίας της κρίσης, όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Credit Agricole Assurances.





.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos-Logica Business, το 71% των Ευρωπαίων, θεωρεί ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Μόνο το 17% πιστεύει ότι ο κίνδυνος είναι σήμερα μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde αποκαλύπτει επίσης ότι σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 56%) φοβάται ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη δουλειά του και μόνο το 20% αισθάνεται εργασιακή ασφάλεια.

Οι οικονομικές δυσκολίες έρχονται πρώτες, με ποσοστό 44%, στο ερώτημα «ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;» και ακολουθούν οι ασθένειες (40%) και η ανεργία (39%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 2-5 Μαΐου, μέσω διαδικτύου, σε δείγμα 7.245 ατόμων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ελλάδα και την Πολωνία.

Στο ερώτημα αν οι δυσκολίες αποτελούν κίνητρο ή απειλή που πρέπει να την αποφύγουν, το 77% των Ελλήνων απάντησε ότι είναι κίνητρο, ενώ το 57% των Γερμανών και το 62% των Γάλλων θα προτιμούσαν να τις αποφύγουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com