Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τον Οκτώβριο εκτιμάται πως θα είναι έτοιμος ο φράκτης στον Έβρο

Τον Οκτώβριο εκτιμά πως θα είναι έτοιμος ο φράχτης αποτροπής εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών στον Έβρο, υπό τις ισχύουσες συνθήκες και με τον τωρινό ρυθμό εκτέλεσης των εργασιών, ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Πέτρος Δαγρές.





Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της θεμελίωσης στήριξης του πλαισίου της περίφραξης, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πλαισίων της περίφραξης και στη συνέχεια η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος.

Το συνολικό μήκος του φράχτη θα είναι 10.310 μέτρα, με τοποθέτηση πασάλων ανά μέτρο, ενώ θα κατασκευαστούν και 2.000 πλαίσια που θα στηριχθεί το συρματόπλεγμα. Το έργο, ύψους 3.200.000 ευρώ, θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που θα έχει μήκος 1,20 μ. θα τοποθετηθούν κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας «ΔΑΓΡΕΣ ΑΤΕ», η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου οφείλεται στις δυσχερείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και στην οριστικοποίηση της χάραξης, που τελικά ολοκληρώθηκε στις 3 Μαΐου. Μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν μπορούσαν να εκτελεστούν εργασίες, καθώς απαιτείτο να προηγηθούν διορθωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο οπτικών ινών, η κατασκευή του οποίου είχε προηγηθεί. Η ολοκλήρωση του έργου μέσα στις προθεσμίες, έχει ως προϋπόθεση την ομαλή ροή της χρηματοδότησης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαγρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com