Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Χαμηλότερες αποζημιώσεις για «θιγόμενα πρόσωπα»

Θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης στο ενδεχόμενο να τροποποιήσει τη νομοθεσία που επιβάλλει υψηλό «πλαφόν» στις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλουν τα ΜΜΕ σε περιπτώσεις αγωγών που υποβάλλουν εναντίον τους θιγόμενα πρόσωπα.




Πλαφόν
Ήδη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει επισημάνει την αντισυνταγματικότητα του «πλαφόν» με βάση την αρχή της αναλογικότητας και ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά το αίτημα της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, την οποία επισκέφθηκε χθες με δική του πρωτοβουλία.

Στο δημοσιογραφικό αίτημα για επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, ιδίως στις εργατικές αγωγές (απολύσεις, μισθολογικές διαφορές, κ.λπ.), ο υπουργός απάντησε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί επιτάχυνση χωρίς τις απαιτούμενες υποδομές και αφού δεν υπάρχει η σχετική στήριξη της πολιτείας, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Απεργίες
Όσον αφορά τα παράπονα της ΕΣΗΕΑ ότι τα δικαστήρια κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, ο Α. Ρουπακιώτης παρέπεμψε στο καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, αφού το ζήτημα αυτό απαιτεί τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com